Quantcast
peoplepill id: james-hannam
JH
1 views today
1 views this week
James Hannam

James Hannam

British historian
James Hannam
The basics

Quick Facts

Intro British historian
Is Historian
From United Kingdom
Type Social science
Gender male
Birth 1970
Age 50 years
The details

Biography

James Hannam (waarschijnlijk tussen 1965 en 1975) is een wetenschapshistoricus die gespecialiseerd is in de relatie tussen wetenschap en het Christendom in de Middeleeuwen en de Vroegmoderne tijd.

Hannam studeerde natuurkunde aan de Universiteit van Oxford. Daarna specialiseerde hij zich in de accountancy. Gedurende enige jaren werkte hij in de Londense City, waar hij zich voornamelijk bezighield met filmfinanciering.

Hannam leeft in Kent. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij heeft voor verschillende kranten en tijdschriften, waaronder The Spectator, History Today, Standpoint en de New Scientist geschreven. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

2001 startte hij een deeltijd masterstudie aan Birkbeck College, een onderdeel van de University of London, in het vak historisch onderzoek. In 2003 sloot hij deze studie af. In 2008 promoveerde hij tot doctor in de wetenschapsgeschiedenis en de geschiedenis van de filosofie aan Pembroke College, een van de consisterende colleges van de Universiteit van Cambridge.

Hij is bekend geworden door zijn in 2009 verschenen boek, God's Philosophers: How the Medieval World Laid the Foundations of Modern Science. Hierin betoogt hij dat de basis voor de wetenschappelijke revolutie reeds in de Middeleeuwen werd gelegd.

Externe bron

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 22 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://jameshannam.com/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes