Quantcast
peoplepill id: jakob-christian-zethner
JCZ
1 views today
1 views this week
Jakob Christian Zethner

Jakob Christian Zethner

Danish singer
Jakob Christian Zethner
The basics

Quick Facts

Intro Danish singer
Is Singer
From Denmark
Type Music
Gender male
Birth 1964
Age 57 years
Instruments:
Voice
Peoplepill ID jakob-christian-zethner
The details (from wikipedia)

Biography

Jakob Christian Zethner (født 1964) er en dansk bassanger.

Han har studeret sang og klaver i Norge og Ungarn samt på Det Jyske Musikkonservatorium og på National Ooera Studio i London. Han debuterede i 1996 på Aldeburgh-festivalen i Storbritannien som Collatinus i Benjamin Brittens Lucretias voldførelse og som koncertsolist i 1998 i Danmark fra Det Jyske Musikkonservatorium. Siden har han haft mange roller på operaer i Storbritannien, Danmark, Tyskland, Italien og Norge, deriblandt på Royal Opera, Longborough Festival Opera, Den Jyske Opera, Kieleroperaen, Eutiner Festspiele, i Italien på operaerne i Torino, Cagliari , Bolzano, Modena og Piacenza. I Frankrig på Opera Royal Versailles samt i Norge på Bergen Nationale Opera og på den Norske Opera i Oslo og Opera Østfold. Han har gæsteoptrådt flere gange på [[Det Kongelige Teater], samt på den Islandske Opera og den store internationale Armel Operafestival i Budapest. Zethner er en efterspurgt og versatil solist og har optrådt med alle førende symfoniorkestre i Danmark, samt ledende orkestre i Norge (Trondheim Symfoniorkester, Det Norske Kammerorkester, UK ( Welsh National Orchestra, Birmingham Symphonic Orchestra) og Italien (RAI) samt Det Hollandske Radioorkester ( Conzertgebouw) i værker som Haydns Skabelsen, Verdis Requiem, Dvořáks Requiem, Händels Messias, Bachs passioner og Mozarts Requiem og messer.

Zethners kernerepertoire ligger i basso cantante-faget, såsom Sarastro i Tryllefløjten, Colline i La Boheme, Sparafucile og Monterone i Rigoletto og Rodolfo i Vincenzo Bellinis Søvngængersken, samt Raimondo i Lucia di Lammermoor. Han har modtaget flere legater og priser bl.a. Wilhelm Hansen Legatet, Erna Hamiltons Legat og Einar Hansen Prisen.

Stub
Denne danske sangerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes