Quantcast
peoplepill id: jacques-van-groenendael-jr
JVGJ
1 views today
1 views this week
Jacques van Groenendael jr.

Jacques van Groenendael jr.

Dutch architect
Jacques van Groenendael jr.
The basics

Quick Facts

Intro Dutch architect
Was Architect
From Netherlands
Type Engineering
Gender male
Birth 7 September 1915
Death 20 February 1984 (aged 68 years)
Star sign Virgo
Family
Father: Jacques van Groenendael
Spouse: Lily Wielders
The details (from wikipedia)

Biography

Jacques van Groenendael jr. (ook: J.H.A.M. van Groenendael) (Breda, 7 september 1915 - Sittard, 20 februari 1984) was architect te Sittard.

Hij was de zoon van Jacques van Groenendael, die eveneens architect was, en Martina Gorter. In 1948 trad hij in dienst bij architect Jos Wielders, welke echter in 1949 onverwacht overleed. Jacques van Groenendael jr. volgde hem op. In 1952 trouwde hij met de dochter van Wielders, beeldend kunstenares Lily Wielders.

Van Groenendael is een exponent van de wederopbouwarchitectuur. Hij ontwierp een aantal grote bouwwerken, zoals kloosters en scholen. Ook werk van Wielders werd voortgezet, zoals het complex Jerusalem te Venray, voor de Zusters Ursulinen: een klooster met kapel, internaat en boerderij. Jacques van Groenendael ontwierp het complex Westerhelling te Nijmegen voor de Broeders Maristen (jongensinternaat, klooster, kapel). Vooral scholen ontwierp hij: het Serviam Lyceum te Sittard, huishoudscholen, lagere scholen en kleuterscholen, zoals te Posterholt, Eijsden en Born.

In Sittard ontwierp hij de Sociale Academie, de Pedagogische Academie, en het Waterschapsgebouw.

In de jaren '60 van de 20e eeuw werd Jacques van Groenendael door ziekte getroffen en kon hij het architectenbureau niet meer leiden.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 21 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.jacquesvangroenendael.nl/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes