Quantcast
peoplepill id: iulia-vantur
IV
2 views today
2 views this week
Iulia Vantur
TV Personality

Iulia Vantur

Iulia Vantur
The basics

Quick Facts

Intro TV Personality
Is Television presenter Model
From Romania
Field Fashion Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 24 July 1980, Iasi, Iași County, Romania
Age 42 years
Star sign Leo
Stats
Height: 1.78 m
The details (from wikipedia)

Biography

Iulia Vântur

Iulia Vântur
Date personale
Născută (39 de ani)
Iași, România
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațieprezentatoare de televiziune[*]
Actor Singer Giver[*]
model Modificați la Wikidata
Activitate
DomiciliuIași, România
Înălțime1,78 m  Modificați la Wikidata
Cunoscută pentruPrezentatoare PRO TV
Prezență online

Iulia Vântur (n. , Iași, România) este o prezentatoare de televiziune, model și actriță română, remarcată îndeosebi pentru rolul de coprezentator al unuia dintre cele mai populare și longevive show-uri TV live din România, Dansez pentru tine, alături de Ștefan Bănică Jr.. Timp de 10 ani a fost prezentatoarea știrilor PRO TV, din 2006 devenind prezentatoarea știrilor în prime time și weekend. A primit numeroase premii pentru activitatea sa în televiziune, Iulia Vântur fiind considerată una dintre puținele vedete TV care au realizat performanța de a prezenta numai emisiuni live.

Debutul său în actorie a avut loc în anul 2011 pe scena teatrului Metropolis, în piesa Lautrec la bordel, în regia lui Horațiu Mălăele. Cu aceeași piesă a participat și la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Biografie

Iulia Vântur s-a născut în 1980 la Iași, într-o familie modestă de intelectuali, orientați în susținerea valorilor umane. Începe să practice încă din copilărie sporturi precum volei și baschet, formându-și bazele pentru cariera în modeling.

Activitatea

Cariera în modeling

Iulia Vântur este remarcată în adolescență de o casă de modă locală. A urcat pentru prima dată pe scenă ca manechin la 15 ani, iar la 17 ani a devenit instructor de modele în Iași, Botoșani și Suceava. Ca manechin a participat la festivalurile naționale de modă, unde a câștigat premii pentru “cel mai bun manechin, model”. A fost selectată pentru Miss România (însă nu a participat fiind în turneu cu trupa de manechine în calitate de antrenor.

Cariera în televiziune

Iulia Vântur a devenit pentru prima dată prezentator TV al unei emisiuni magazin la Europa Nova, o stație locală TV. Ulterior s-a prezentat la un casting pentru postul de prezentator de știri la televiziunea BIT IAȘI, unde a lucrat aproape 2 ani.

A urmat PRO TV Iași, câștigând o preselecție complexă la care s-au înscris 800 de concurenți. Intr-un interviu, mulți ani mai târziu, își amintea de această experiență: “La Pro Tv Iași mi-am ridicat temelia carierei mele. Am fost prezentator, reporter, correspondent, editor, producător, editor de montaj. Într-o stație locală trebuie să știi să faci de toate. Am muncit mult, am trecut prin experințe diverse, din care am învățat cât de importantă este comunicarea în echipă, împartășirea aceleiași pasiuni pentru televiziune. Ziua de muncă începea la 5 dimineața și se termina la ora 12.00-1.00 noaptea.”

La PRO TV Iași a moderat și talk show-ul politic Angajăm primar în timpul campaniei electorale.

Din 2006 prezintă știrile dimineților de week-end la PRO TV, intrând astfel în liga mare a vedetelor trustului PRO. I-a avut ca parteneri de prezentare pe Cristian Leonte, Cosmin Stan și Cătălin Radu Tănase, ulterior susținând cu succes întreaga emisiune de știri ca prezentator singular.

Din toamna anului 2006 este co-prezentatoare a megashow-ului Dansez pentru tine alături de Ștefan Bănica Jr., emisiune aparținând formatului internațional Dancing with the stars. Emisiunea este considerată un maraton de entertainment live ce devine ani la rând cea mai urmărită emisiune TV din istoria televziunii din România.

Cariera în cinematografie

În 2008, Iulia Vântur joacă in filmul american Bunraku, în regia lui Guy Moshe, din distribuția căruia fac parte Demi Moore, John Hartnet, Woody Harelson, Marcel Iureș.

În 2013 are mai multe „apariții eveniment” în Las Fierbinți, Serviciul Român de Comedie, cât și în episodul aniversar La bloc, în care interpretează rolul „Iulia Vântur”.

În 2014, Iulia Vântur joacă în filmul indian O Teri song Umbakkum, o peliculă produsă de Atul Agnihotri, avându-i în rolurile principale pe îndrăgiții actori bollywoodieni Pulkit Samrat și Sarah Jane Dias, în regia lui Umesh Bhisht, un film lansat în India în luna martie 2014.

Cariera în radio și publicitate

Formându-și experiența în interacțiunea LIVE, Iulia Vântur a cochetat cu radioul de mai multe ori ca invitat, dar și ca prezentator ocazional al matinalului de la PRO FM.

De asemenea, Iulia Vântur a prezentat importante evenimente business și fost Brand ambassador pentru Mercedes și alte branduri premium.

Campanii umanitare

Iulia Vântur a fost și este în continuare implicată în numeroase campanii și acțiuni umanitare, sociale și ecologice:

  • Este susținător al Hospice – Casa Speranței,
  • susținător al Asociației Mai Mult Verde,
  • susținător al proiectului „Let’s Do It Romania”,
  • susținător al campaniei împotriva violenței domestice inițiate de revista Marie Claire,
  • susținător al campaniilor Știrilor PRO TV „Avem viață în sânge” și „Stop torturării animalelor”,
  • susținător al campaniei protv.ro pentru copii – „Povești de Pici”,
  • susținător al Asociației „Copacul de hârtie”

Pasiuni

Pasiunile Iuliei Vântur sunt muzica, actoria, dansul, călătoriile, sportul, yoga, meditația, psihologia, dezvoltarea personală.

În perioada 1999 - 2003, a urmat cursurile Facultății de Drept din Iași

Își urmează pasiunea pentru teatru frecventând workshop-urile de actorie organizate de Dan Nuțu și școala de actorie condusă de Dragoș Bucur.

Premii și nominalizări

  • 2006 și 2007 – „Cea mai bună emisiune despre oameni obișnuiți”
  • 2010 și 2011 – „Cea mai sexy vedetă de televiziune”
  • 2008 și 2010 – „Cea mai bună emisiune de divertisment”

Imaginea publică

Iulia Vântur a captat atenția publicului in calitate de prezentator al știrilor de week-end la PRO TV, dar mai ales în rolul de co-prezentator al show-ului Dansez pentru tine, devenind rapid un personaj preferat al presei mondene.

Iulia Vântur s-a remarcat, de asemenea, prin ținutele sale inspirate și prin atitudinea feminină. Viața personală a Iuliei Vântur a fost în permanență un subiect de presă, în special pentru relațiile cu Marius Moga și Salman Khan.

De asemenea, presa de specialitate a oferit spații largi intereselor sale: stil de viață sănătos – healthy food, sport, yoga, meditație, wellness.

Pentru Iulia Vântur s-au realizat materiale ample în reviste precum InStyle, Unica, Marie Claire, Formula AS, Viva!, Ce se întâmplă doctore?, Ioana, Story, The One, Tabu, remarcându-se prin coperte eveniment cu pictoriale și ședințe foto speciale.

Iulia Vântur este considerată un profesionist al televiziunii din România, devenind una dintre puținele vedete TV care au prezentat doar emisiuni live de la începutul carierei.

Legături externe

Interviuri

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 10 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Iulia Vantur

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes