Quantcast
peoplepill id: ignacia-salvans-casas
ISC
1 views today
1 views this week
Ignacia Salvans Casas

Ignacia Salvans Casas

Spanish physician
Ignacia Salvans Casas
The basics

Quick Facts

Intro Spanish physician
Was Physician
From Spain
Type Healthcare
Gender male
Birth 18 June 1906, Manresa, Bages, Barcelona Province, Spain
Death 23 April 1970 (aged 63 years)
Star sign Gemini
Peoplepill ID ignacia-salvans-casas
The details (from wikipedia)

Biography

Ignàsia Salvans i Casas (Manresa, 18 de juny de 1906 - Barcelona, 23 d'abril de 1970) fou una metgessa especialitzada en ginecologia.

Va estudiar batxillerat a Lleida. El 1921 va començar els seus estudis de medicina, l'any 1925 es va casar amb el Dr. Diego Ferrer Fernández de la Riva i es va llicenciar l'any 1928 amb la qualificació d'excel·lent. Durant l’estudi de la carrera va ser alumna interna de la càtedra de Microbiologia amb el professor Jaume Ferran i Clua. Cap als anys trenta va ser ajudanta a les classes d'Histologia i Anatomia Patològica de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. El seu interès per la ginecologia la va portar a ser ajudanta de les classes pràctiques d'obstetrícia i ginecologia el curs 1949-1950, continuant com a col·laboradora de la càtedra amb el professor Víctor Conill Serra. L'any 1959 va guanyar el doctorat amb la tesi Estudio de las alteraciones histopatológicas del sistema nervioso periférico en la craurosis vulvar. El 1964 va acabar la carrera de farmàcia, que havia començat molts anys enrere. Va dedicar la seva carrera professional a la ginecologia. Junt amb el seu marit va publicar diversos articles, com ara Esquemas de Histología o Acerca del origen de la microglía (1934). A més, fou cap d’equip quirúrgic de la Seguretat Social.

En paral·lel a la seva tasca com a científica, va cultivar el dibuix i la pintura i va participar en exposicions de metges artistes.

Vegeu també

  • Martínez, Lluís. (2004). Metgesses de Catalunya. Barcelona: Pòrtic.
  • Garcia, Betsabé. (2010). Juguen dames : les primeres universitàries: Helena Maseras, Dolors Aleu i Martina Castells. Barcelona: Ara Llibres.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 16 Sep 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://scbcientifics.iec.cat/ca/cientifics/salvans-casas-ignasia.html
http://www.galeriametges.cat/galeria-fitxa.php?icod=FHD
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes