Quantcast
peoplepill id: ib-soby
IS
6 views today
6 views this week
Ib Søby

Ib Søby

Danish journalist
Ib Søby
The basics

Quick Facts

Intro Danish journalist
Is Journalist
From Denmark
Type Journalism
Gender male
Birth 1958
Age 63 years
Peoplepill ID ib-soby
The details (from wikipedia)

Biography

Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!

Ib Søby (født 30. juni 1958 i Nørresundby), er journalist, redaktør, forfatter og foredragsholder.

Han var nyhedschef på Radio Hornsherred 1987-1993 og var i 1997 vært på TVS, Den Danske Sportskanal. Herefter fortrinsvis på dk4 som vært, kommentator og redaktør på talkshows og kulturelle programmer.

Har skrevet utallige artikler og portrætter om musikere, både i Danmark og USA, som f.eks. Les Paul, Procol Harum, Gino Vannelli, KC & The Sunshine Band, Bonnie Tyler, Randy Bachmann, Nicola Benedetti, Alice Sara Ott, Joseph Calleja, Patricia Petitbon og mange flere.

Siden 2001 har han haft international speedway som hovedområde og fra 2002 har han været fast tv kommentator på både DK4 og DR i forbindelse med Grand Prix serien om verdensmesterskabet. Fra 2005 sportschef på tv stationen dk4 og ansvarlig for talrige sportstransmissioner, både fra idrætsgrene som sjældent opnår synlighed i mediebilledet til seer-magneter som Team Palle boksestævner med bl.a den daværende verdensmester Mikkel Kessler. I september 2008 udkom hans bog Speedwayliv.

Modtog 6. marts 2010 fortjenesttegn i guld af Danmarks Motor Union for en usædvanlig indsats med tilblivelsen af transmissioner og tv udsendelser omkring dansk og udenlandsk speedway.

Efter en periode i Singapore vendte Ib Søby tilbage til dk4 som redaktør og senest vært på Talksjow West, der satte fokus på markante personligheder vest for Storebælt.

Udgav i 2013 den historiske roman 6. juli om belejringen og slaget ved Fredericia 1849. Den genudsendes i foråret 2020, i anledningen af 100 året for Genforeningen. I 2020 udgiver Ib Søby også en dokumentarisk bog om den danske USA-udvandrer AC Frost.

I 2018 dannede Ib Søby Gaucho Media, som laver pressearbejde for kunder som fx Danmarks Motor Union, Vojens Speedway Center, radioshowet Dahl på Hack ( Café Hack) og ONE-event designers i Aarhus.

Holder foredrag om de Slesvigske Krige, danske udvandrere til USA og international speedway.

Ib Søby bor i Vangede.

Referencer

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes