peoplepill id: herman-van-der-zandt
HVDZ
1 views today
1 views this week
Herman van der Zandt
Dutch journalist

Herman van der Zandt

Herman van der Zandt
The basics

Quick Facts

Intro Dutch journalist
Is Journalist Television presenter
From Netherlands
Field Film, TV, Stage & Radio Journalism
Gender male
Birth 9 August 1974, Breda, Breda, North Brabant, Netherlands
Age 48 years
Star sign Leo
The details (from wikipedia)

Biography

Herman van der Zandt (Breda, 9 augustus 1974) is een Nederlands journalist, nieuwslezer en presentator. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

Biografie

Van der Zandt was voorheen vooral bekend als lezer voor het NOS Radionieuws. Sinds de zomer van 2006 is hij ook presentator van het NOS Journaal. Hij zou daarbij ook af en toe invallen bij het NOS Journaal op 3, maar vanaf 2008 maakte hij deel uit van het vaste presentatieteam.

Van der Zandt groeide op in de Bredase wijk Boeimeer. Op 14-jarige leeftijd begon hij samen met zijn oudere broer programma's te maken bij de Bredase ziekenomroep Studio Audio, onder meer het jongerenprogramma Zwamneus en Co. Na zijn studie geschiedenis aan de Universiteit Utrecht van 1993 tot 1998 kwam hij in 2001 in dienst bij NOS Nieuws.

In 2010 viel hij een enkele keer in als presentator van NOS Langs de Lijn. Hij was van 2010 tot 2015 ook medepresentator en uitslagenanalist in rechtstreekse verkiezingsuitzendingen. Door zijn optreden in deze rol verwierf hij de bijnamen 'Touch Herman' en 'Herman de Schermman'. Hij is het gezicht van de Paralympische Zomerspelen en de Paralympische Winterspelen voor de NOS.

Bij de actie voor Giro 555 op 18 november 2013 (ten bate van slachtoffers van tyfoon Haiyan) presenteerde Van der Zandt de gehele dag live-uitzendingen op Nederland 1, vanaf het eerste ochtendjournaal om 6.30 uur tot het eind van de grote liveshow om 0.30 uur.

Op 12 december 2012 eindigde Van der Zandt als beste van de bekende Nederlanders bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij maakte in totaal 17 fouten in het dictee, dat geschreven was door Adriaan van Dis.

Voordat Van der Zandt landelijke bekendheid kreeg was hij in 1998 al eens te zien als kandidaat in het quizprogramma Met het Mes op Tafel van Joost Prinsen. Ter vervanging van de tijdelijk verhinderde Joost Prinsen werd hij begin 2015 zelf voor de rest van het seizoen de presentator van de quiz. Vanaf najaar 2015 nam Van der Zandt definitief het stokje van Prinsen over.

In het najaar van 2015 stapte Van der Zandt over van NOS Nieuws naar NOS Sport. Hij presenteert daar NOS Studio Sport, NOS Langs de Lijn en Langs de Lijn En Omstreken. Voor het programma De Avondetappe zag Mart Smeets in de nieuwslezer een geschikte opvolger. Van der Zandt deed al in 2014 de presentaties voor de etappe van de volgende dag. Tijdens de Olympische Zomerspelen 2016 was hij een van de presentatoren van Rio Live, in de avond en nacht.

Persoonlijk

Van der Zandt heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Herman van der Zandt

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes