Quantcast
About Herman Lampaert: Designer, Artist, Graphic designer (1931-) | Biography, Facts, Career, Life
peoplepill id: herman-lampaert
HL
1 views today
1 views this week
Herman Lampaert
The basics

Quick Facts

Is Designer Artist Graphic designer
From Belgium
Field Arts Creativity
Gender male
Birth 1931, Ghent, Belgium
Age 91 years
The details (from wikipedia)

Biography

Herman Lampaert (Gent, 25 april 1931) is een Belgisch grafisch vormgever en auteur. Hij was jurylid van de Plantin-Moretusprijs voor best vormgegeven boeken en schreef mee het standaardwerk In koeien van letters: 50 jaar grafische vormgeving in Vlaanderen (1997).


Voor Herman is het essentieel om te vermelden dat zijn ontwerpen uitsluitend voor drukdoeleinden werden ontworpen (en dus niet digitaal). Papieren uitgaven zijn immers talrijker qua voeling, textuur, plooien van het papier etc. ... Daarom doet een digitale foto als representatie van zijn werk - het werk onrecht aan. Als grafisch ontwerper is dit besef belangrijk om te delen.

Biografie

Lampaert studeerde aan de École nationale supérieure des arts visuels, ook gekend als l'École La Cambre te Brussel. Later werd hij zelf leraar grafisch ontwerp in Antwerpen en Brussel.

Daarnaast is hij zelfstandig vormgever. Lampaert werkt regelmatig voor de uitgeverij Lannoo in Tielt. Zijn modernistisch-functionalistisch werk werd opgemerkt door internationale architecten, fotografen en ontwerpers waardoor vele samenwerkingen plaatsvonden.

Samen met Antoon De Vylder leverde Lampaert in 1990 voor de Vlaamse overheid het embleem en de huisstijl van de Vlaamse Gemeenschap, met onder meer de sterk gestileerde Vlaamse leeuw, maar ook een bijhorend geheel van kleuren, lettertype Galliard , maten en verhoudingen voor grafische uniformiteit in de overheidspublicaties.

Hij was lid van de jury van de voormalige Plantin-Moretusprijs voor de beste Nederlandstalige boeken op het vlak van verzorgde vormgeving, illustratie, en grafisch-technische productie.

25 oktober 2019 opende de tentoonstelling Off the Grid in het Design Museum Gent. Hier onderzoekt grafisch ontwerpster Sara De Bondt de beginselen van Belgisch grafisch ontwerp in de jaren '60 en'70, het werk van Lampaert is er ook aanwezig. De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 16/02/2020. https://www.designmuseumgent.be/agenda/off-the-grid

Werk

Gordijnlappen

Gemeentelijk informatieblad Overijse

In 2005 bracht hij Chronique de la forme - Deux mille ans d'expression visuelle en Europe occidentale uit.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 20 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Herman Lampaert

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes