Quantcast
peoplepill id: herman-helle
HH
1 views today
1 views this week
Herman Helle
The basics

Quick Facts

Is Artist Visual artist
From Netherlands
Type Arts Creativity
Gender male
Birth 29 August 1953, Vlaardingen, Netherlands
Age 68 years
Star sign Virgo
The details (from wikipedia)

Biography

Herman Helle (Vlaardingen, 29 augustus 1953) is een Nederlands beeldend kunstenaar en theatervormgever bij de theatergroep Hotel Modern.

Levensloop

Jeugd, opleiding en eerste stappen in de kunst

Helle is geboren en opgegroeid in Vlaardingen en studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Verder studeerde hij vanaf 1979 enige jaren aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam.

In Rotterdam had Helle aansluiting gevonden bij de woon-werkgemeenschap Utopia, die zich in 1978 op het voormalige drinkwaterleidingterrein De Esch had gevestigd. Hij was in die tijd zelf begonnen als verhalenverteller. Samen met de musici Wiebe Hoogeveen, Jan Willem van Mook en Titus Bovenberg vormde Helle in 1978 het Rotterdamse Josef Kip Quartet, die met hun eerste LP en optredens meteen naam maakte.

Halverwege de jaren 1980 begon hij bij Utopia met het bouwen van maquettes van gebouwen en steden in opdracht van architecten als Rem Koolhaas en Frits Palmboom. Hij werkte later ook voor de Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting Rotterdam, DRO-Vormgeving Amsterdamen enige musea. Zo presenteerde hij in 1995 in de Cruise Terminal Rotterdam een 35 meter lang en 17 meter brede maquette van het hele Rijnmondgebied.

In 1986 begon Helle ook zijn levenslange fotoproject "Being There", waarin hij bezig blijft de wereld te fotograferen. Hierbij heeft hij de intentie een alles omvattend portret af te leveren.

Hotel Modern vanaf 1998, en verder

In 1998 gaat samenwerken met de actrices Arlène Hoornweg en Pauline Kalker, die het jaar ervoor na de Toneelschool Arnhem het gezelschap Hotel Modern hadden gevormd. Ze ontwikkelen een ingenieus miniatuurtheater, dat als live animatiefilms op het toneel wordt geprojecteerd met aangrijpende verhalen. Begeleidend geluid en muziek werd verzorgd door de componisten Arthur Sauer en Ruud van der Pluijm,

In opdracht van het Historisches Museum Frankfurt realiseerde Helle met zijn team een enorme maquette van de stad Frankfurt. De vaste presentatie kreeg een vermelding in de Duitse Lonely Planet.

In 2019 ontving het theatergezelschap een oeuvreprijs van de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel.

Externe links

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 27 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://rkd.nl/nl/explore/artists/109245
https://www.rotterdamsekunstenaars.nl/nl/database/details/q/kunstenaar_id/450315/naam/herman-helle
https://theaterencyclopedie.nl/wiki/Herman_Helle
http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010376695:mpeg21:p006
https://www.roterodamum.nl/nieuwsbericht/maquette-van/
https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/78609/herman-helle-maakt-maquette-van-de-stad-frankfurt-
https://www.theaterkrant.nl/nieuws/hotel-modern-wint-oeuvreprijs-voor-poppenspel/
http://www.wikiportret.nl/
//rkd.nl/nl/explore/artists/109245
http://hotelmodern.nl/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes