Quantcast
peoplepill id: henrik-dahl-1
HD
1 views today
1 views this week
Henrik Dahl

Henrik Dahl

Swedish actor
Henrik Dahl
The basics

Quick Facts

Intro Swedish actor
Is Actor
From Sweden
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 18 November 1964, Stockholm, Sweden
Age 56 years
Star sign Scorpio
The details (from wikipedia)

Biography

Olof Henrik Dahl, född 18 november 1964 i Stockholm, är en svensk skådespelare och regissör. Han utbildades på Teaterhögskolan i Malmö åren 1991–1994.

Filmografi

  • 1997 – Vänta en vecka
  • 1998 – Aspiranterna (TV-serie)
  • 1999 – Insider (TV-serie)
  • 1999 – Ett litet rött paket (TV-serie)
  • 2001 – Greetings
  • 2002 – Hjälp! Rånare! (TV-serie)
  • 2007 – Allt om min buske
  • 2007 – Beck – Gamen
  • 2008 – Kungamordet (TV-serie)
  • 2008 – Låt den rätte komma in
  • 2010 – Den fördömde (TV-serie)
  • 2013 – Vi är bäst!

Teater

Roller (ej komplett)

År Roll Produktion Regi Teater
2016 Vår tids fruktan och elände
Henrik Dahl Teater Tribunalen

Regi (ej komplett)

År Produktion Upphovsmän Teater
2016 Vår tids fruktan och elände
Bertolt Brecht, Åsa Lindholm, Jan Käll,
Helena Sandström Cruz, Richard Turpin, Sara Israelsson,
Henrik Dahl, Emelie Florén, Lucas Krüger,
Felicia Ohly, Anna Lyons och Johanna Emanuelsson
Teater Tribunalen

Källor

  1. ^ ”Henrik Dahl”. Svensk Filmdatabas. http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=256593&ref=%2ftemplates%2fSwedishFilmSearchResult.aspx%3fid%3d1225%26epslanguage%3dsv%26searchword%3dHenrik+Dahl%26type%3dPerson%26match%3dBegin%26page%3d1%26prom%3dFalse. Läst 20 februari 2013. 
  2. ^ ”Vår tids fruktan och elände urpremiär 16 september”. Teater Tribunalen. http://tribunalen.com/arkiv/var-tids-fruktan-och-elande-urpremiar-16-september/. Läst 3 november 2018. 
  3. ^ ”Vår tids fruktan och elände urpremiär 16 september”. Teater Tribunalen. http://tribunalen.com/arkiv/var-tids-fruktan-och-elande-urpremiar-16-september/. Läst 3 november 2018. 
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 May 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=256593&ref=/templates/SwedishFilmSearchResult.aspx?id%3D1225%26epslanguage%3Dsv%26searchword%3DHenrik+Dahl%26type%3DPerson%26match%3DBegin%26page%3D1%26prom%3DFalse
http://tribunalen.com/arkiv/var-tids-fruktan-och-elande-urpremiar-16-september/
https://www.imdb.com/name/nm0196928/
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=person&itemid=256593
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes