Quantcast
peoplepill id: henri-rutten
HR
1 views today
1 views this week
Henri Rutten
The basics

Quick Facts

Was Priest Presbyter Missionary
From Netherlands
Field Religion
Gender male
Birth 1873, Tilburg, Netherlands
Death 1904, Papua New Guinea, Papua New Guinea (aged 31 years)
Education
Missionaries of the Sacred Heart
Henri Rutten
The details (from wikipedia)

Biography


Henri Franciscus Rutten (Tilburg, 1873 - Papoea Nieuw-Guinea, 1904) was een Nederlands geestelijke van de Rooms-Katholieke Kerk, werkzaam als missionaris op Papoea Nieuw-Guinea, alwaar hij, samen met negen andere religieuzen, door opstandige bewoners om het leven werd gebracht.

Henri Rutten werd geboren in de Oude Kerkstraat te Tilburg als oudste van elf kinderen van Jan en Mie Rutten-Nouwens. Hij volgde zijn opleiding bij de paters van de Rooi Harten (MSC). Na zijn priesterwijding in 1900 vertrok pater Rutten naar zijn eerste missiepost zijnde Neu Pommern, in de toenmalig Duitse kolonie Papoea Nieuw-Guinea (thans New Britain). In 1904 werd hij daar geheel onverwacht door opstandelingen vermoord, mogelijk met een jachtgeweer van hemzelf. In reactie daarop trad de koloniale macht hard op tegen de verdachten, waarbij een onbekend aantal mensen werd gedood.

In 1922, bij gelegenheid van het gouden huwelijk van zijn ouders, is een gedenkboek met een levensschets van Henri Rutten uitgebracht door de paters MSC. In 2004 verscheen een bundeling van bewaard gebleven brieven aan zijn familie in Tilburg (periode 1896-1904); de originele brieven zijn in 2011 door de familie geschonken aan het Regionaal Archief Tilburg.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 18 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes