Quantcast
peoplepill id: henning-jensen-1
HJ
1 views today
1 views this week
Henning Jensen

Henning Jensen

Former danish mayor
Henning Jensen
The basics

Quick Facts

Intro Former danish mayor
Is Mayor
From Denmark
Type Politics
Gender male
Birth 21 March 1946
Age 75 years
Star sign Aries
The details (from wikipedia)

Biography

Henning Johannes Jensen (født 21. marts 1946) var borgmester i Næstved Kommune 1988-2011, valgt for Socialdemokraterne.

Han var i 2007 initiativtager til dannelsen af Ny Næstved Kommune i forbindelse med kommunalreformen. Gennem forhandlinger med de omkringliggende kommuner lykkedes det Henning Jensen at danne Region Sjællands største kommune med 80.000 indbyggere af de tidligere kommuner Næstved, Holmegaard, Fladså, Suså og Fuglebjerg.

Henning Jensen flyttede med sine forældre til Næstved som 1-årig men forlod byen, da han i 1963 fik sin realeksamen fra Lille Næstved Skole, idet han blev optaget som Shipping-elev hos AP Møller i København. Efter endt uddannelse vendte han dog tilbage til Sydsjælland, og han tog en læreruddannelse på Haslev Seminarium, hvorefter han blev ansat på Lindebjergskolen i Næstved. I sine unge år var Henning Jensen en habil håndboldspiller, og som fløjspiller i HG opnåede han at spille i håndboldens 2. division, der dengang var Danmarks næstbedste række.

Henning Jensen blev formand for socialdemokraterne i Næstved i 1972 blot 26 år gammel, og to år efter blev han valgt ind i Næstved Byråd, hvor han har siddet lige siden. Han er med over 20 år på borgmesterposten blandt de borgmestre i Danmark, der er blevet genvalgt flest gange, og på trods af skiftende stemmetal har han ved hvert eneste valg været lokal topscorer og socialdemokratisk stemmemagnet.

Henning Jensen var i en årrække medlem af bestyrelsen i Kommunernes Landsforening, hvor han har været formand for Internationalt Udvalg og derigennem medlem af Regionsrådet under EU.

5. marts 2014 blev han Ridder af Dannebrog.

Henning Jensen er far til tidligere transportminister Magnus Heunicke.

Borgmestre i Næstved Kommune
Borgmestre i Næstved Kommune
Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Artiklen om politikeren Henning Jensen (borgmester i Næstved Kommune) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes