Quantcast
peoplepill id: helvig-kinch
HK
1 views today
1 views this week
Helvig Kinch

Helvig Kinch

Danish painter
Helvig Kinch
The basics

Quick Facts

Intro Danish painter
A.K.A. Helvig Agnete nee Amsink Kinch, Helvig Agnete Amsink, Helvig Agnete Ki...
Was Painter
From Denmark
Type Arts
Gender female
Birth 10 December 1872, Copenhagen, Capital Region of Denmark, Denmark, Kingdom of Denmark
Death 31 August 1956, Hellerup, Capital Region of Denmark, Denmark, Kingdom of Denmark (aged 83 years)
Peoplepill ID helvig-kinch
The details

Biography

Helvig Agnete Kinch, født Amsinck (10. december 1872 i København – 31. august 1956 i Hellerup) var en dansk maler, gift med K.F. Kinch.

Hun var datter af ekspeditionssekretær i overhofmarskallatet, kammerjunker, senere etatsråd Conrad Amsinck og Caroline Amalie født Hansen. Kinch blev uddannet på Tegne- og Kunstindustriskolen for Kvinder 1888-90. Herefter gik hun på Kunstakademiets Kunstskole for Kvinder hos Viggo Johansen, hvor hun tog afgang 1894. I 1896 debuterede hun på Charlottenborg Forårsudstilling, hvor hun vedblev med at udstille indtil sin død. Også på Kunstnernes Efterårsudstilling var hun en flittig gæst fra 1904, desuden deltog hun i en række separatudstillinger.

Hendes foretrukne motiver var dyr, sikkert fordi familien boede tæt på ridestaldene ved Christiansborg Slot og hendes første billeder er af hestene derfra. Livet igennem var hun optaget af at skildre heste som trækdyr eller i hvile på engene i kompositioner, der i form og farveholdning viser tilknytning til Fynboerne. En væsentlig side af hendes talent kommer dog til udtryk i de illustrationer, hun udførte til forskellige videnskabelige værker. Hendes akvareller og tegninger af vaser og andre fund til værket Fouilles de Vroulia viser hendes udprægede talent for det dekorative, og de vakte opmærksomhed på den grafiske verdensudstilling i Leipzig i 1914. Sammen med maleren Marie Henriques stiftede Kinch Kvindelige Kunstneres Samfund i 1916 og var foreningens første formand indtil 1918. Kvindelige Kunstneres Samfunds formål var bl.a. at arbejde for at få kvinderne repræsenteret i Akademi- og udstillingskomitéer. Fra starten blev Kinch og Henriques støttet af maleren Anna Ancher og billedhuggeren Anne Marie Carl Nielsen.

Hun er begravet på Garnisons Kirkegård.

Hæder

  • 1897, 1899, 1903, 1912; Akademiets stipendium
  • 1903 De Neuhausenske Præmier (for Arbejdsheste på græs)
  • 1923 Neuhausens Tillægspræmie
  • 1911 Den Sødringske Opmuntringspræmie (for Højsommer på de fynske enge)
  • 1933 Tagea Brandts Rejselegat

Kilder og eksterne henvisninger

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes