Quantcast
peoplepill id: hedda-buijs
HB
1 views today
1 views this week
Hedda Buijs
Dutch sculptor

Hedda Buijs

Hedda Buijs
The basics

Quick Facts

Intro Dutch sculptor
Is Artist Sculptor
From Netherlands
Field Arts
Gender male
Birth 19 July 1943, Zeist, Netherlands
Age 78 years
Star sign Cancer
Genre:
Abstract art
The details (from wikipedia)

Biography

Dit artikel staat op een nalooplijst. Als je de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd hebt, kun je dit sjabloon verwijderen. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Hedda Willem Buijs (Zeist, 19 juli 1943) is een Nederlandse beeldhouwer en vormgever.

Buijs deed zijn opleiding aan de afdeling monumentale vormgeving van de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij maakt zowel vrij werk als werk in opdracht. Zijn materiaalkeuze is gevarieerd en afhankelijk van functie en omgeving: staal, glas, gegoten aluminium en brons.

De kunstenaar woont in Veenendaal.

Werk

Buijs maakte kunstwerken die staan in de tuin van Paleis Soestdijk, in de Nationale Investeringsbank in Den Haag, in het Gouvernement in Maastricht en in de patiotuin van Politie Haaglanden. Hij leverde een bijdrage aan de vormgeving van het Scheldeplein en de Boulevards van Vlissingen door middel van visie ontwikkeling en de vervaardiging van een aantal kunstwerken en straatmeubilair. Buijs maakte kunst voor meer nieuwbouwprojecten, zo is een groot glasappliqué in basisschool 'De Schilderspoort' te Zevenaar en het aluminium kunstwerk 'Vogels' voor het nieuwe Deventer Ziekenhuis van zijn hand.

Met een kunstwerk voor de hal van het Earth Simulation Labaratory beëindigt Buijs in 2018 zijn carriëre als beeldend vormgever.

Externe links


Zie de categorie Hedda Willem Buijs van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 30 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Hedda Buijs

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes