Quantcast
peoplepill id: hasyim-ning
HN
1 views today
1 views this week
Hasyim Ning

Hasyim Ning

Indonesian businessperson
Hasyim Ning
The basics

Quick Facts

Intro Indonesian businessperson
Was Businessperson
From Indonesia
Type Business
Gender male
Birth 22 August 1916, Padang, Indonesia
Death 26 December 1995, Medistra Hospital, Indonesia (aged 79 years)
Star sign Leo
Family
Children: Ismail Ning
Peoplepill ID hasyim-ning
The details

Biography

Masagus Nur Muhammad Hasyim Ning utawa Hasyim Ning (lair ing Nipah, Padang, Sumatera Barat, 22 Agustus 1916 – tilar donya Dhésèmber 1995 nalika umur 79 taun) ya iku sawijining pengusaha asal Indonésia.

Pagesangan

Hasyim ya iku sawijining perantau Minangkabau kang teka ing Jakarta taun 1937. Nanging, rong taun candhaké, dhèwèké wis katunjuk minangka perwakilan NV Velodrome Motorcars ing Tanjung Karang, Lampung. Sawisé iku, dadi pamborong tambang batu bara ing Tanjung Enim taun 1941. Hasyim Ning bali manèh ing Jawa, dadi administratur perkebunan teh lan kina ing Cianjur nalika ana perang. Amarga cita-citane dadi bala (sanajan ora disetujoni wong tuwané), dhèwèké tetep ngangkat gegaman ing Cianjur, Bandung Kidul, taun 1945. Limang taun candhaké, dhèwèké pensiun kanthi pangkat pungkasan letnan kolonel.

Hasyim cilik éntuk pendhidhikan lumayan keras saka wong tuwané. Sawisé sekolah dhèwèké kudu ngaji, karo guru celukan. Saikine dhèwèké nuladha cara iku kanggo ndidik anak-anaké. Pengusaha kang éntuk gelar Dr.H.C. ing Ilmu Manajemen saka Universitas Islam Sumatera Utara iki tau aktif sajeroning pulitik. Taun 1971 dhèwèké njabat Ketua Umum IPKI, banjur mèlu nglairaké fusi PDI. Taun 1978 dhèwèké mundur saka PDI lan ing Pemilu 1982 dhèwèké gabung karo Golkar.

Bisnis

Sawisé pensiun saka bala kanthi pangkat pungkasan Letnan Kolonel 1951, Hasyim dodolan mobil lan yasa Djakarta Motor Company. Sawisé rong taun, usaha mau ngrembaka dadi usaha perakitan mobil kang pisanan ing Indonésia, Indonésian Service Station. Dhèwèké banjur kondhang minangka pengusaha perakitan mobil, sanajan uga bergerak sajeroning pirang-pirang babagan, kaya ta ekspor-impor, bank, biro perjalanan, pabrik kosmetik, lan konsultan rekayasa kang nyerap ora kurang saka 3.000 karyawan. Saliyané iku dhèwèké dadi anggota dewan komisaris PT Jaya, Daha Motor, Jakarta Motor, Hotèl Kemang, Asuransi Sriwijaya, PACTO, lan Central Commercial Bank.

Taun 1981, dhèwèké ngedol 49% saham Bank Perniagaan Indonésia duwéke marang Mochtar Riady. Wolung taun candhaké bank iki ngganti jeneng dadi Lippo Bank, lan nindakaké merger karo Bank Umum Asia.

Ing wiwitan taun 1984, Hasyim diwawancarai majalah Prancis, Paris Match. Ing kono dhèwèké kandha, bisnis perakitan mobil ing Indonésia ora pati apik amarga saingan karo Jepang. Mobil-mobil kang dirakite pancen gaweyane Éropah lan Amérika. Perusahaan Éropah lan Amérika mèlu birokrasi, déné Jepang langsung manuhaké jinis-jinising mobile. Usahane kang kasil nyebabake Hasyim dipercaya njabat Ketua Umum Kadin periode 1979-1982.

Catatan kaki

  1. Majalah Tempo, Ini Dia Lippobank, 8 April 1989

Rujukan


The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://tokohindonesia.com/ensiklopedi/h/hasjim-ning/index.shtml
http://majalah.tempointeraktif.com/id/arsip/1976/06/26/TK/mbm.19760626.TK69656.id.html
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes