Quantcast
peoplepill id: harald-borgen-eliassen
HBE
1 views today
1 views this week
Harald Borgen Eliassen

Harald Borgen Eliassen

Harald Borgen Eliassen
The basics

Quick Facts

Is Journalist Editor Contributing editor
From Norway
Type Journalism
Gender male
Birth 19 March 1949, Hemnes, Norway
Age 72 years
Star sign Pisces
The details (from wikipedia)

Biography

Harald Borgen Eliassen (født 19. mars 1949 i Hemnes) er en norsk tidligere pressemann, kommunikasjonsrådgiver og næringslivsleder. Han gjorde seg særlig bemerket da han som en av lederne i Skjetten Sportsklubb skaffet klubben en millionavtale med daværende Televerket om distribusjon av telefonkataloger.

Bakgrunn

Han har arbeidet som journalist i Morgenbladet (1970–71), Nationen (1971–74), og Altaposten (1974–75), Han var redaksjonssekretær i Ullern Avis/Akersposten (1976–79), og deretter ansvarlig redaktør samme sted (1979–80). Eliassen var redaktør i Handelens Pressetjeneste og styresekretær i Norges Handelsstands Forbund (nå Virke (1980–86). Han var senere rådgiver i flere kommunikasjonsselskap og i eget firma. Eliassen var mangeårig medlem av Stortingets presselosje. Han er markedsøkonom fra Norges Markedsføringshøyskole.

Telefonkatalogavtalen

Som daglig leder i Skjetten Sportsklubb var han hovedansvarlig for at klubben fikk en mangeårig kontrakt med Televerket om distribusjon av samtlge telefonkataloger i Norge, et oppdrag som gjorde klubben til det idrettslag i Norge som hadde de største inntekter. Den første 3-årskontrakten var alene verdt 150 millioner kroner, og i hans periode som daglig leder ga kontrakten klubben et overskudd på 30 millioner. Hans nytenkning fikk stor mediedekning, og ble fremholdt som et enestående eksempel på hvordan frivillige organisasjoner kunne nyorientere seg på inntektssiden. For å få levert kataloger til alle landets telefonabonnenter slik kontrakten fordret, inngikk Skjetten Sportsklubb underavtaler med andre frivillige organisasjoner. Totalt utbetalte klubben i katalogperioden 145 millioner kroner til disse underleverandørene. Under Eliassens ledelse ble klubben det første idrettslag som MVA-registrerte seg, og klubben er fremdeles det eneste idrettslag som har hatt ISO-sertifisering av sin næringsvirksomhet.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 01 Jan 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digibok_2010110808107
https://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digavis_romerikesblad_null_null_19930720_0_163_1
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes