Quantcast
peoplepill id: hans-scheepmaker
HS
3 views today
14 views this week
Hans Scheepmaker

Hans Scheepmaker

Dutch film director and television director
Hans Scheepmaker
The basics

Quick Facts

Intro Dutch film director and television director
Is Film director Television director Film producer Television producer
From Netherlands
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 1952
Age 68 years
The details

Biography

Hans Scheepmaker (1952) is een Nederlandse televisie- en filmregisseur en producent.

Scheepmaker studeerde in 1974 af voor de opleiding Grafische & Typografische Vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na afronden van deze studie studeerde hij in 1980 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie voor regie, scenario en montage. Vlak voor zijn afstuderen was hij in 1979 de assistent van regisseur Wim Verstappen voor de film Grijpstra & De Gier. In 1984 maakt Scheepmaker zijn eigen filmdebuut met de speelfilm Moord in extase, naar het boek van Appie Baantjer. De film betekende voor Manouk van der Meulen haar doorbraak.

Twee jaar regisseert hij samen met Dae-hie Kim de oorlogsfilm Field of Honor. Na deze speelfilms houdt Scheepkamer zich vooral bezig met het regisseren en produceren van televisiedrama. Medio 1993 regisseert hij enkele afleveringen van de succesvolle comedyserie Flodder. In de jaren die volgen regisseert hij nog diverse afleveringen. Eind 1993 geeft hij leiding aan de opstart van de publieke soap Onderweg naar Morgen, waar hij uiteindelijk tot 1995 blijft werken. Zijn functie draagt hij over aan Frank Schoutens. Na zijn vertrek bij ONM accepteert hij een baan bij de soap Goudkust. Scheepmaker is twee jaar lang verantwoordelijk voor de buitenopnames. Hij draagt deze functie over aan Geert Lautenschutz.

Nadat hij bij Goudkust is vertrokken, regisseert hij enkele afleveringen van de VARA-thrillerserie Unit 13 en Combat. Voor Endemol regisseert hij eind jaren negentig de dramaseries Baantjer, De geheime dienst en Westenwind. In de nieuwe eeuw regisseert hij afleveringen van Costa!, Ernstige Delicten en het familiedrama De Erfenis. Na De Erfenis vertrekt hij bij Endemol en gaat hij verder als freelancer. Voor NL Film & Televisie regisseert hij de comedyserie Samen en de regionale dramaserie Van Jonge Leu en Oale Groond. Recent regisseerde hij Voetbalvrouwen en SpangaS.

Externe links

Voorganger:
N.v.t.
Uitvoerend Producent van ONM
1994-1995
Opvolger:
Frank Schoutens
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 21 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.directorsguild.nl/leden/view/8196/1/hans_scheepmaker.html
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes