Quantcast
peoplepill id: hans-peter-lindeburg
HPL
1 views today
1 views this week
Hans Peter Lindeburg

Hans Peter Lindeburg

Danish painter
Hans Peter Lindeburg
The basics

Quick Facts

Intro Danish painter
Was Painter
From Denmark
Type Arts
Gender male
Birth 15 July 1854, Copenhagen, Denmark
Death 15 May 1932, Copenhagen, Denmark (aged 77 years)
Star sign Cancer
Peoplepill ID hans-peter-lindeburg
The details

Biography

Hans Peter Lindeburg (15. juli 1854 i København – 15. maj 1932 sammesteds) var en dansk maler.

Lindeburg var søn af overintendant Hans Jacob Vilhelm Lindeburg og Emilie Frederikke født Hansen. 19 år gammel blev han student fra Sorø Akademi og gennemgik derefter Kunstakademiet, hvorfra han fik afgangsbevis i 1880; i det følgende år debuterede han på Charlottenborg med genrebilledeerne Modellen hviler og Frændeløs og udstillede derpå stadig, dels folkelivsbilleder, dels sådanne arbejder, der nærmest kunne betegnes som ”historisk genre”; blandt de sidste fortjene Holberg i sit Studereværelse, deri 1883 lønnedes med den Neuhausenske Præmie, og Ole Vind, som prædiker for Christian IV at nævnes. I 1881, 1892 og 1894 var Lindeburg på rejser i Frankrig og i Sydtyskland; han har i de senere år udfoldet en smuk virksomhed som illustrator og er ansat som lærer ved det tekniske Institut i København.Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) af Sigurd Müller i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 10. bind, side 310,udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Eksterne henvisninger

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://runeberg.org/dbl/10/0312.html
https://gravsted.dk/person.php?navn=hanspeterlindeburg
https://www.kulturarv.dk/kid/VisKunstner.do?kunstnerId=436&wsektion=alle
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes