Quantcast
peoplepill id: hanny-van-den-horst
HVDH
1 views today
1 views this week
Hanny van den Horst
Dutch journalist and writer

Hanny van den Horst

Hanny van den Horst
The basics

Quick Facts

Intro Dutch journalist and writer
Was Journalist Writer
From Netherlands
Field Journalism Literature
Gender female
Birth 9 October 1924, Groningen, Netherlands
Death 3 April 2008, Amstelveen, Netherlands (aged 83 years)
Star sign Libra
The details (from wikipedia)

Biography

Hanny van den Horst, geboren als Hanny de Both (Groningen, 1924 – Amstelveen, 3 april 2008) was een Nederlandse journaliste.

Leven en werk

Van den Horst begon in 1946 te werken voor het Nederlandse tijdschrift Margriet. Ze schreef voor dit blad reisreportages, waarin ze als "reizende huisvrouw" verslag deed van het dagelijkse gezinsleven in onder andere Japan, Afrika en Indonesië. Van 1972 tot 1980 was ze de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van het blad. Al werd dit niet door iedereen gewaardeerd ("Je stoot mannen het brood uit de mond", kreeg ze te horen), onder haar leiding bereikte de Margriet in 1978 een oplage van 720.000 exemplaren. Van 1983 tot 1984 was ze waarnemend hoofdredacteur van het Nederlandse tijdschrift Viva.

Van den Horst had een voorname rol in de vrouwenemancipatie. Ze besteedde aandacht aan toenmalige taboes als anticonceptie. Door het tijdschrift Elsevier werd ze in 1998 naast Aletta Jacobs, Koningin Wilhelmina en Mata Hari geplaatst in een top-50 van vrouwen die de twintigste eeuw maakten.

Hanny van den Horst was tevens bestuurslid van het Genootschap Onze Taal.

Publicaties

  • 1985: De ambitieuze vrouw: je baan, de weg omhoog, leiding geven, werken met mannen, de weerstand en het leuke van ambitie en succes
  • 1994: Dicht bij later: een meer dan informatief boek voor vijftigplussers
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 20 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Hanny van den Horst

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes