Quantcast
peoplepill id: guy-de-pre
GDP
1 views today
1 views this week
Guy De Pré

Guy De Pré

Belgian radio host and radio dj
Guy De Pré
The basics

Quick Facts

Intro Belgian radio host and radio dj
Is Radio personality Radio DJ
From Belgium
Type Film, TV, Stage & Radio Music
Gender male
Birth 7 June 1954, Wilrijk, Belgium
Age 67 years
Star sign Gemini
Notable Works
De Pré Historie  
The details (from wikipedia)

Biography

Guy Edouard Mathilde De Pré (Wilrijk, 7 juni 1954) is een Vlaams radiopresentator en radio-dj, vooral bekend van het archief- en muziekprogramma De Pré Historie.

Biografie

Radiocarrière

De Pré studeerde radio- en televisierealisatie aan het Ritcs. In 1974 werd hij voor het Radio 1 "Ga jij maar winkelen, ik let wel op de radio" er als reporter op uitgestuurd. In de jaren erna presenteerde en stelde hij verschillende programma's samen voor Radio 1, Omroep Antwerpen en de Wereldomroep.

Op 1 januari 1980 begon hij bij Omroep Brabant, waar hij 'Het Huis De Pré Provoost', ‘Domino’ en ‘Funkytown’ presenteerde. In 1988 kroop hij achter het stuur van het allereerste autoprogramma van de VRT: ‘Overstuur’.

De Pré Historie

Sinds 1984 presenteert De Pré zijn meest succesvolle en bekende radioprogramma, De Pré Historie. Daarmee is dit het langstlopende radioprogramma met dezelfde presentator in Vlaanderen. Tijdens deze zondagochtendshow blikt De Pré twee uur lang terug op de actualiteit uit 4 verschillende decennia, en speelt behalve archiefopnames ook hits uit die specifieke jaren, maanden, en zelfs weken. De show werd al vlug zo populair dat het in 1990 ook een televisieversie kreeg. Daarna volgden een boek, een cd-reeks (waarvan er meer dan 3 miljoen stuks verkocht zijn, en waarvan nog steeds nieuwe cd's verschijnen), een musical (in samenwerking met de Musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen), én een roadshow De Pré Historie Live, waarbij hij zelf als diskjockey meetoerde door het hele Vlaamse land. Na zijn officiële pensionering, bleef hij op post met het programma.

Auto's

De Pré is ook een groot liefhebber van auto's. Hij presenteerde in 1988 het eerste autoprogramma van de BRTN, ‘Overstuur’. Daarna had hij een dagelijkse mobiliteitsrubriek op "Radio Donna", en daarna weer terug op Radio 2. Hij verzorgt momenteel in het programma "Avondpost" op donderdag een wekelijkse bijdrage rond auto's. De Pré heeft ondertussen zo'n 1200 nieuwe auto's getest als autojournalist. Hij schrijft ook geregeld bijdragen voor auto-en andere tijdschriften. Tegenwoordig zoekt hij het ook vaak in oldtimers.

TV Plus

In 2019, na zijn pensioen bij de VRT, werd De Pré presentator op TV Plus, waar hij muziekprogramma Plaatpraat presenteert. In 2020 zou hij ook een programma over oldtimers krijgen.

Referenties

  1. Guy De Pré en Martine Prenen keren met TV Plus terug naar het kleine scherm. Het Laatste Nieuws (14 november 2019). Geraadpleegd op 20 december 2019.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 14 May 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.hln.be/showbizz/tv/guy-de-pre-en-martine-prenen-keren-met-tv-plus-terug-naar-het-kleine-scherm~a65b0b5e/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes