Quantcast
peoplepill id: gunvor-ganer-krejberg
GGK
2 views today
2 views this week
Gunvor Ganer Krejberg

Gunvor Ganer Krejberg

Danish author
Gunvor Ganer Krejberg
The basics

Quick Facts

Intro Danish author
Is Author
From Denmark
Type Literature
Gender female
Birth 13 February 1973, Lemvig, Denmark
Age 48 years
Star sign Aquarius
Peoplepill ID gunvor-ganer-krejberg
The details (from wikipedia)

Biography

Gunvor Ganer Krejberg (født 13. februar 1973 i Lemvig) er en dansk forfatter, der skriver børnebøger primært indenfor fantasy og magisk realisme.

Gunvor er opvokset i Gudum, er sproglig student fra Lemvig Gymnasium og cand.mag. fra Aarhus Universitet i Nordisk Sprog og Litteratur med sidefag i Kunsthistorie. Hun har som en del af sit studie læst et års litteraturvidenskab ved Stockholms Universitet.

Fra 1999-2002 arbejdede Gunvor med litteraturformidling på Dansk Litteraturinformationscenter (i dag en del af Kunststyrelsen) i København. I 2003 blev hun ansat på Handelshøjskolen i Aarhus (i dag School of Business and Social Sciences (Aarhus Universitet)), hvor hun i de efterfølgende 11 år arbejdede som ekstern lektor i virksomhedskommunikation.

Sideløbende med sit underviserjob har hun i en periode arbejdet som PR medarbejder for Teater Refleksion og i 2011 stiftede hun sammen med vennen Mads Bloch, musikskolen Den Kreative Skole Aarhus. Et arbejde, som de to fik prisen som Årets Ildsjæl for i 2013 af Aarhus Stiftstidende, Vestjysk Bank og Aarhus Kommune.

Fra 2010-2018 har Gunvor siddet i bestyrelsen for Teatret Svalegangen. Siden 2016 har hun været formand for Dansk Forfatterforenings Aarhusgruppe og i januar 2018 blev hun formand for Aarhus Kommunes Kunstråd. Hun sidder desuden i bestyrelsen for virksomheden Protac A/S og i jury for Blixenprisen.

Siden 2013 har Gunvor arbejdet professionelt som forfatter. Hun har blandt andet skrevet fantasyserien om alfepigen Mirja illustreret af Rebecca Bang Sørensen, hvor andet bind i serien, Mirja 2 - Drømmestenen, fik Orlaprisen 2018 i kategorien "Flotteste bog at kigge i". Gunvor har modtaget arbejdslegat fra Autorkontoen og fra Statens Kunstfond.

Bibliografi

 • Mirja 3 - Skovens gåder. Illustreret af Rebecca Bang Sørensen. Gyldendal september 2018
 • Sirenesang. En digital lydvandring, 365TEKSTER 2017. (Kan downloades gratis som podcast.)
 • Mirja 2 - Drømmestenen. Illustreret af Rebecca Bang Sørensen. Gyldendal 2017
 • Mirja 1 - De nye vinger. Illustreret af Rebecca Bang Sørensen. Gyldendal 2017
 • Aron. Kampen om Kornac. Forlaget Cadeau 2015
 • D for Morfar. Illustreret af Lykke Bianca. Forlaget Cadeau 2014
 • Audi 200 Turbo. Illustreret af Mads Ahm. Turbine Forlaget 2014
 • Alle de søde små nisser (sammen med Lone Pedersen). Klematis 2001
 • Eventyret om drengen der ikke kunne blive bange. Illustreret af Morten Bau. Musik af Jon Anderskou. Edition Wilhelm Hansen 1999

Artikler

 • Videnskabsteatret - teaterformatet i videnskabens tjeneste. (Sammen med Peter Kastberg og Tatiana Chemi) Chara - Tidsskrift for kreativitet, spontanitet og læring dec. 2010. [5]
 • Naturvidenskab - det er da noget man optræder med: Dramaturgi i naturvidenskabens tjeneste. (Sammen med Peter Kastberg). Underviser.dk 2009

Referencer

Eksterne henvisninger

Der mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 21 Feb 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://stiften.dk/aarhus/Nu-vil-de-ogsaa-spille-teater-med-de-unge/artikel/180915
https://danskforfatterforening.dk/aarhusgruppen/om-gruppen/
https://aarhus.dk/demokrati/politik/raad-og-naevn/kunstraadet/
https://www.gyldendal.dk/artikler/mirja-orlaprisen
https://www.gunvorganerkrejberg.dk/
http://www.kreativskole.dk/Den_Kreative_Skole_Aarhus/Forside.html
http://chara.dk/manchet.php?id=10
http://www.gunvorganerkrejberg.dk
https://www.dr.dk/ultra/ultranyt/vandt-din-yndlingsbog-en-orla
https://danskforfatterforening.dk/gunvor-ganer-krejberg-4507/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes