Quantcast
peoplepill id: gumersind-brunet-castells
GBC
1 views today
1 views this week
Gumersind Brunet Castells

Gumersind Brunet Castells

Dirigent esportiu català
Gumersind Brunet Castells
The basics

Quick Facts

Intro Dirigent esportiu català
Was Sports official Sports administrator
From Spain
Type Sports
Gender male
Birth 1905, Barcelona, Barcelonès, Barcelona Province, Spain
Death Barcelona, Barcelonès, Barcelona Province, Spain
Peoplepill ID gumersind-brunet-castells
The details (from wikipedia)

Biography

Gumersind Brunet Castells (Barcelona, 1905- França ?) fou un dirigent esportiu.

Va ser president de la secció de gimnàstica i esports de l'Ateneu Enciclopèdic Popular entre 1928 i 1939, i vicepresident del mateix Ateneu entre 1936 i 1939. També va ser membre de la junta directiva de la Federació Catalana de Lluita l'any 1933 i president de la Federació Catalana d'Atletisme entre gener i setembre de 1935. També entre 1934 i 1935 va ser president del Club Acció Atlètica, que editava la revista Atletisme, un referent en aquella època. Després de deixar la presidència, al mes de març de 1936 va ser elegit secretari del Comitè Català Pro Esports Populars (CCEP), organisme que havia d'organitzar l'Olimpíada Popular de Barcelona. Posteriorment, a finals d'octubre de 1936, i ja en plena Guerra Civil, va ser elegit membre del Comissariat de Cultura Física i Esports com a delegat de la CNT, i el 1937 es va integrar a l'exèrcit del Govern republicà, en el qual va fer d'instructor del seu campament de monitors de cultura física, i com a tinent va participar activament en el conflicte bèl·lic, després del qual es va exiliar a França, on va morir.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 08 Aug 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.fcatletisme.cat/Federacio/presidents.html
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes