Quantcast
Günter Parche: Stabbed professional tennis player Monica Seles (1954-) | Biography, Facts, Information, Career, Wiki, Life
peoplepill id: guenter-parche
GP
1 views today
1 views this week
Günter Parche
Stabbed professional tennis player Monica Seles

Günter Parche

Günter Parche
The basics

Quick Facts

Intro Stabbed professional tennis player Monica Seles
Is Tennis player
From Germany
Field Sports
Gender male
Birth 4 July 1954, Heringen, Nordhausen, Thuringia, Germany
Age 68 years
The details (from wikipedia)

Biography

Günter Parche (Hengen, Njemačka, 4. srpnja 1954.) poremećeni je obožavatelj Steffi Graf koji je 30. travnja 1993. kuhinjskim nožem napao dotad prvu tenisačicu svijeta, tada devetnaestogodišnju Moniku Seleš za vrijeme četvrtfinalnog meča protiv Magdalene Maleeve na turniru u Hamburgu. Navodno je to učinio kako bi omogućio povratak Graf na broj jedan svjetske teniske ljestvice koji je Monika Seleš preuzela od Njemice u ožujku 1991. Ubodna rana u predjelu leđa zacijelila je nakon nekoliko tjedana, ali događaj je ostavio duboke posljedice na psihu, a neposredno i na karijeru Seleš. Povukla se iz tenisa na više od dvije godine, a povratak je ostvarila tek u ljeto 1995., nikad ne dostignuvši razinu igre i rezultata uz pomoć kojih je dominirala ženskim tenisom početkom devedesetih.

Günter Parche kasnije je u Njemačkoj zbog smanjene ubrojivosti osuđen samo na uvjetnu kaznu i obavezno psihijatrijsko liječenje, a Seleš je odlučila više ne nastupati na turnirima u Njemačkoj, propustivši među ostalim i završni turnir Masters serije koji je 2001. održan u Münchenu.

Događaj je podigao razinu sigurnosti na teniskim turnirima.

Izvori

Vanjske poveznice

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Günter Parche

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes