Quantcast
peoplepill id: gijs-de-lange
GDL
1 views today
1 views this week
Gijs de Lange
Dutch actor

Gijs de Lange

Gijs de Lange
The basics

Quick Facts

Intro Dutch actor
Is Actor
From Netherlands
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 3 November 1956
Age 65 years
Star sign Scorpio
The details (from wikipedia)

Biography

Gijs de Lange (Rotterdam, 3 november 1956) is een Nederlands acteur en regisseur. Na in 1975 het gymnasium te hebben afgerond, zat hij vier jaar op de Toneelschool in Maastricht. De Lange is sinds 1987 verbonden aan de Toneelgroep Amsterdam. Sinds 2001 is hij werkzaam als freelance regisseur bij onder meer het Nationale Toneel, Het Toneel Speelt, De Appel en Toneelschap Beumer en Drost. Hij werkt veelvuldig als regisseur bij muziektheaterproducties van Orkater. Voor het Holland festival regisseerde verschillende opera's evenals voor de Nationale Reisopera. De Lange is ook regelmatig werkzaam als docent bij de Toneelacademie in Maastricht en de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Bij het televisiepubliek is De Lange vooral bekend als de kok Alberdinck Thijm in het informatieve programma Het Klokhuis. In dit programma speelt hij tegenwoordig de directeur van het Klokhuiskantoor, de maandagse uitzending van het programma.

Sinds 18 september 2009 speelt Gijs de rol van Floris Callewaert in de dramaserie Gooische Vrouwen. Hij speelt in deze serie de man van Carla Callewaert, gespeeld door Liz Snoyink.
In 2010 speelde hij een gastrol in Bloedverwanten (AVRO) als arts en was hij in De gelukkige huisvrouw te zien als Kees. Vervolgens was hij in 2011 te zien in Van God Los als Wethouder Rekum. In 2016 speelde hij een gastrol in de jeugdserie De Ludwigs als Bruining. In datzelfde jaar had de Lange een rol in de serie Vlucht HS13. Later dat jaar speelt hij in de tv-serie La Famiglia als politieman Harry Schaapman.
De Lange trouwde in 2009 met de Canadese sopraan Barbara Hannigan.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes