Quantcast
GW
Germany
46 views this week
Gerhild Weber

Gerhild Weber

German actress
The basics
Quick Facts
Intro German actress
Countries Germany
Occupations Actor
Gender female
Birth 3 May 1918
Death 7 November 1996
The details
Biography

Ґергі́льда Ве́бер (нім. Gerhild Weber; нар. 3 травня 1918 — пом. 7 листопада 1996) — німецька акторка.

Біографія

У віці 19 років Ґергільда Вебер почала акторську кар'єру в театрі. З другої половини 1938 року вона на постійній основі працювала в трупі міського театру в Грайфсвальді. У 1940 році Ганс Гільперт взяв її до трупи Німецького театру в Берліні. У тому ж році Вебер дебютувала в кіно, знявшись у пропагандистському нацистському фільмі «...їзда по Німеччині». Наступного року вона зіграла одну з ролей другого плану в антипольському фільмі режисера Густава Учицкі «Повернення додому». Після цього Вебер до кінця війни зналася ще у двох стрічках.

Після закінчення Другої світової війни через лояльність до Третього Рейху та участь у пропагандистських фільмах Ґергільда Вебер не змогла продовжувати повноцінну акторську кар'єру як у кіно, так і в театрі. З 1960-х років і до кінця свого життя вона мешкала в Куксгафені.

Фільмографія

Рік Назва українською Оригінальна назва Роль
1941 ...їзда по Німеччині ...reitet für Deutschland Томасія Кольреп
1941 Повернення додому Heimkehr Йозефа Манц
1944 Життя кричить Das Leben ruft Барбара Тідеманн
1945 Чоловік у сідлі Der Mann im Sattel Ліза Фрейберг
1968 т/с Невиправний «Die Unverbesserlichen» матрона
1971 т/ф Віннету Winnetou Розалі Еберсбах

Примітки

Посилання


Німецькі актори Це незавершена стаття про німецького актора або акторку.
Ви можете допомогти проекту, виправивши або дописавши її.

П:  Біографії П:  Німеччина П:  Кінематограф

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes