Quantcast
peoplepill id: gerhard-nielsen
GN
1 views today
1 views this week
Gerhard Nielsen

Gerhard Nielsen

Danish politician
Gerhard Nielsen
The basics

Quick Facts

Intro Danish politician
Was Politician
From Denmark
Type Politics
Gender male
Birth 1 November 1871
Death 1 May 1933 (aged 61 years)
Star sign Scorpio
Gerhard Nielsen
The details (from wikipedia)

Biography

Gerhard Sofus Nielsen (født 1. november 1871 i Ålsrode, Ålsø Sogn, død 1. maj 1933 i København) var en dansk socialdemokratisk folketingsmand for Aalborg Amtskreds i 1918-1933. I en periode var han formand for Folketinget. På denne post blev han efterfulgt af Hans Rasmussen.

Gerhard Nielsen var oprindeligt udlært som snedker, men blev senere redaktør. I en tid var han lokalredaktør i Skive for avisen Viborg Amts Socialdemokrat. I 1906 tog han initiativ til, at der blev dannet en afdeling af Socialdemokratisk Ungdomsforbund (SUF) i Skive. Han opstillede som folketingskandidat i Skivekredsen i 1906 og 1909.

Han er begravet på Almen Kirkegård i Aalborg.

Referencer

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger

Folketingets formænd
Folketingets formænd
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://gravsted.dk/person.php?navn=gerhardnielsen
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes