Quantcast
peoplepill id: gerardus-antonius-adrianus-adelaar
GAAA
1 views today
1 views this week
Gerardus Antonius Adrianus Adelaar

Gerardus Antonius Adrianus Adelaar

Dutch politician
Gerardus Antonius Adrianus Adelaar
The basics

Quick Facts

Intro Dutch politician
Is Politician
From Netherlands
Type Politics
Gender male
The details

Biography

Gerardus Antonius Adrianus Adelaar (Peperga, 9 november 1925 - 25 februari 1966) was een Nederlands politicus van de SGP.

Hij werd geboren in de Friese gemeente Weststellingwerf als zoon van Wilhelmus Adelaar (1891-1928) en Aukje van der Beek (1895-1969). Na het overlijden van z'n vader woonde het gezin in Middelburg en vanaf september 1944 was hij ondergedoken in Friesland. Nadat in 1945 ook Noord-Nederland bevrijd was, werd hij actief bij de Binnenlandse Strijdkrachten. Vervolgens ging hij als vrijwilliger van een 'Licht Infanterie Bataljon' via Engeland en Malakka naar Nederlands-Indiƫ waar hij tot 1948 als OVW'er verbleef. Later dat jaar ging hij werken bij de gemeente-ontvanger van Middelburg en drie jaar later werd hij eerste ambtenaar bij de gemeente Serooskerke. In juni 1954 volgde hij W.H. van der Heide op als gemeentesecretaris van Meliskerke nadat deze burgemeester van Arnemuiden was geworden. Adelaar werd twee jaar later in die gemeente benoemd tot burgemeester nadat burgemeester A.J. Huijsman was overleden. Vanaf 1962 was hij ook lid van de Provinciale Staten van Zeeland. Tijdens zijn burgemeesterschap overleed Adelaar begin 1966 op 40-jarige leeftijd. Vier maanden later werd de gemeente opgeheven en tot die tijd heeft loco-burgemeester J. de Korte diens functie waargenomen.

Voorganger:
A.J. Huijsman
Burgemeester van Meliskerke
1956 - 1966
Opvolger:
-
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/1956-11-23/edition/0/page/2?query=
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes