Quantcast
peoplepill id: george-hajjar
GH
1 views today
1 views this week
George Hajjar
Canadian of Arab descent, writer, teacher and political activist

George Hajjar

George Hajjar
The basics

Quick Facts

Intro Canadian of Arab descent, writer, teacher and political activist
Known for My People Shall Live: The Autobiography of a Revolutionary
A.K.A. Dr. Hajjar
Is Writer Professor Educator Activist Political activist
From Canada
Field Academia Activism Literature Politics
Gender male
Politics Popular Front for the Liberation of Palestine
Notable Works
My People Shall Live: The Autobiography of a Revolutionary  
The details (from wikipedia)

Biography

George Hajjar (en àrab: حجار جورج) és un escriptor, professor universitari i activista polític canadenc d'origen àrab. Fou membre del Front Popular per a l'Alliberament de Palestina (FPAP), esdevenint company de lluita de Leila Khaled.

Com a professor universitari exercí a l'Institut Politècnic Ryerson (actual Universitat Ryerson), al departament d'Estudis Integrats de la Universitat de Waterloo, ambdós al Canadà, i posteriorment a la Universitat de Kuwait. Com a escriptor publicà diverses obres d'assaig a la dècada de 1970 sobre Palestina i el dret a l'autodeterminació. La seva obra més coneguda fou El meu poble viurà. Biografia d'una revolucionària.

Hajjar contactà amb Khaled, i altres membres del moviment d'alliberament palestí, durant diverses visites realitzades a l'Orient Mitjà als anys 1970 i 1971. A la trobada del 23 de juliol de 1971 dispensaren tretze hores diàries, durant cinc dies, de converses perquè Hajjar recopilés tota la informació possible. A continuació, processà tota la informació durant els mesos de setembre i octubre de 1971 per a redactar el llibre. En acabat, sondejà 20 editorials canadenques, cap d'elles interessades en publicar l'obra. Finalment aconseguí acordar la publicació amb l'editorial Bantam Books de Nova York i vengué els drets d'autoria a nivell internacional, fet que permetí publicar l'obra en indrets com Japó, Regne Unit o Alemanya Occidental. A partir d'aleshores, nombroses crítiques aparegueren en periòdics, com per exemple les dues que aparegueren l'any 1973 al The Sunday Telegraph de Londres. La Pilots' Association presentà una demanda per a retirar el llibre de circulació però els tribunals de justícia britànics no li donà la raó fent prevaldre el dret a la llibertat d'expressió.

Obres escrites

  • El meu poble viurà. Biografia d'una revolucionària (1973)
  • Kanafani, symbol of Palestine (1974)
  • Rebellion and self rule in Iraqi Kurdistan (1974) (amb Charlotte Dennett i la secció libanesa de LIMPAL)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 22 Feb 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://books.google.es/books?id=JXIrDwAAQBAJ&pg=PT247&lpg=PT247&dq=george+hajjar+university+of+kuwait&source=bl&ots=7GeRzPbLNp&sig=GMHVnZGmH2a2lYsOrnGsAhiQfUs&hl=ca&sa=X&ved=2ahUKEwjr6pPY8M7eAhUBzYUKHVPLDe0Q6AEwBnoECAcQAQ#v=onepage&q=george%20hajjar%20university%20of%20kuwait&f=false
https://www.regio7.cat/cultures/2014/04/21/tigre-paper-recupera-lobra-historica/265176.html
https://llegirencatala.cat/autors/george-hajjar/
http://www.onepalestine.org/resources/articles/My_People_Shall_Live.html
http://www.worldcat.org/title/kanafani-symbol-of-palestine/oclc/9731716
http://www.worldcat.org/title/rebellion-and-self-rule-in-iraqi-kurdistan/oclc/16372322
http://www.worldcat.org/identities/lccn-n83-042644
https://id.loc.gov/authorities/names/n83042644
http://viaf.org/viaf/70300282
Sections George Hajjar

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes