Quantcast
peoplepill id: friedrick-korolanyi
FK
1 views today
1 views this week
Friedrick Korolanyi
Composer

Friedrick Korolanyi

Friedrick Korolanyi
The basics

Quick Facts

Intro Composer
Is Musician Composer Conductor
From Austria
Field Music
Gender male
Birth 27 November 1865, Vienna, Austria
Star sign Sagittarius
The details (from wikipedia)

Biography

Friedrich Korolanyi (27 de novembre de 1875 - ?) fou un compositor i director d'orquestra austrohongarès d'origen jueu. És el germà bessó del també compositor Emil Korolanyi (1865-1949).

Es va mencionar a la llista negra nazi Lexikon der Juden in der Musik (Lèxic dels jueus en la música): l'inventari d'artistes jueus i les seves obres prohibides. Per molts que no van poder fugir, parèixer en aquesta llista equivalia a una sentència de mort. Les seves filles Eva i Irene eren dansaires de teatre de varietat molt talentuoses, i tot i que ser mig jueues, Joseph Goebbels els va atorgar una derogació i van poder apuntar-se a la Reichstheaterkammer, –condició sine qua non per poder exercir el seu ofici al Tercer Reich– per què «no exhibeixen cap característica jueua visible». No se sap on ni en quines circumstàncies Friedrich va morir. El seu germà Albert va ser assassinat el 1942 al camp de Teresienstadt, avui a Txèquia i el seu germà Leo al camp d'extermini de Maly Trostenets avui a Belarus.

Obra

Es va fer molt popular arreu d'Alemanya i Àustria com a autor d'operetes. També fou un reputat director d'orquestra, entre d'altres, al teatre Karl Schulze d'Hamburg, el Neues Operettentheater (Nou Teatre d'Opereta) de Leipzig, l'Operettentheater de Mannheim, i des del 1907 al Residenztheater de Dresde. Les seves operetes més destacades són:

  • Ein Abenteur (Bremen, 1899);
  • Heinzelmännchen (Viena, 1901);
  • Die Markedenterin (Hamburg, 1905):
  • Die Liebeschule (Leipzig, 1909);
  • Biribi (Mannheim, 1909), i diverses obres còmiques de menor importància.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 13 Sep 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Friedrick Korolanyi

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes