Quantcast
peoplepill id: fredrik-evers
FE
1 views today
1 views this week
Fredrik Evers
Swedish actor

Fredrik Evers

Fredrik Evers
The basics

Quick Facts

Intro Swedish actor
Is Actor
From Sweden
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 23 June 1971
Age 50 years
The details (from wikipedia)

Biography

Carl Fredrik Magnus Evers, född 23 juni 1971 i Annedals församling, Göteborg, är en svensk skådespelare.

Evers är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1996–2000. Han ingår i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble.

Teater

Roller

År Roll Produktion Regi Teater
1994 Olssons söner framför svärdet i stenen
Lilla teatern
1996 Vargtimmen
Lilla teatern
1998 Råttfångaren
Dramaten
2000 Rannsakningen
Riksteatern
2001 Å ena sidan
Hans Alfredson och Peter Dalle
Peter Dalle Dramaten
2002 Cordelia Lear
Älvsborgsteatern
Möte med Strindberg
Lilla teatern
Hästar
Dramalabbet
K+M+R+L
Boulevardteatern
2003 Ensamcyklaren
Bohusläns Teater
Tea-bag
Upsala Stadsteater
2004 Ett vackert barn
Riksteatern
Don Juan
Molière
Jasenko Selimović Göteborgs Stadsteater
2005 Lång dags färd mot natt
Eugene O'Neill
Olof Lindqvist Göteborgs Stadsteater
Hustruskolan
Molière
Daniel Benoin Göteborgs Stadsteater
Ett drömspel
August Strindberg
Etienne Glaser Göteborgs Stadsteater
2006 Rosens namn
Umberto Eco
Jasenko Selimović Göteborgs Stadsteater
Körsbärsträdgården
Anton Tjechov
Rimas Tuminas Göteborgs Stadsteater
Woyzeck
Georg Büchner
Stefan Metz Göteborgs Stadsteater
2007 Stjärnan över Lappland
Göteborgs Stadsteater
Den inbillade sjuke
Molière
Sven-Åke Gustavsson Gunnebo slottsteater
Riksteatern
2008 Turister
Göteborgs Stadsteater
Park Avenue
Lucas Svensson
Tobias Theorell Göteborgs Stadsteater
Nisse
Lucia
Julberättelser
Johan Gry
Johan Gry Göteborgs Stadsteater
2009 Lucky I väntan på Godot
Samuel Beckett
Henric Holmberg Göteborgs stadsteater
2014 Flotten, Hemmet, Sandlådan 2014
Kent Andersson, Bengt Bratt och Mattias Andersson
Mattias Andersson Göteborgs stadsteater
2015 Jörgen Tesman Hedda Gabler
Henrik Ibsen
Emil Graffman Göteborgs Stadsteater

Regi

År Produktion Upphovsmän Teater
2011 Den rätte
Dennis Magnusson efter John Ajvide Lindqvist Göteborgs Stadsteater

Filmografi

  • 1999 – Tidlås, (TV) av Lars Molin
  • 1999 – Klippet, (TV) av Pelle Berglund
  • 2000 – Gossip, (FILM) av Colin Nutley
  • 2000 – Brottsvåg, (TV) Kanal 5
  • 2005 – En Decemberdröm (Julkalendern)
  • 2005 – Orka! Orka!, (TV) SVT drama
  • 2006 – Bota mig! (TV-serie)
  • 2006 – Hem till byn, (TV)
  • 2007 – Nattrond, (TV) av Helen Thursten, Illusion Film
  • 2007 – Andra Avenyn, (TV) SVT drama
  • 2013 – Hotell
  • 2014 – Hallonbåtsflyktingen
  • 2015 – En man som heter Ove

Referenser

Externa länkar


Camera-photo.svg P culture.svg Flag of Sweden.svg Denna biografiska artikel om en svensk skådespelare behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Fredrik Evers

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes