Quantcast
peoplepill id: freddy-hansson
FH
1 views today
1 views this week
Freddy Hansson
The basics

Quick Facts

Is Record producer Musician Audio engineer
From Denmark
Type Business Music
Gender male
Birth 1941
Age: 79 years
Education
National Film School of Denmark 1969-1971
The details

Biography

Freddy Enok Hansson (født 1941) er en dansk lydtekniker og musikproducer, bedst kendt for sit arbejde i først Rosenberg-studiet og siden Sweet Silence Studios.

Freddy Hansson gik i to år på en lydteknikeruddannelse i tilknytning til Den Danske Filmskole. Det var imidlertid bekendtskabet med nogle jazzplader, der i 1968 for alvor gjorde ham interesseret i indspilningsteknik. Han anskaffede sig en båndoptager og øvede sig ved at optage koncerterne i Jazzhus Montmartre. Her hørte han gruppen Delta Blues Band, og et samarbejde om en pladeindspilning kom i stand. Hanssons første job som producer var således Delta Blues Bands debutalbum, der blev indspillet i 1970 i Wifos-studiet på Frederiksberg.

I 1970 kom han i kontakt med studieteknikeren Ivar Rosenberg, som han indledte et samarbejde med. Mellem 1971 og 1976 arbejdede han således hovedsageligt som lydtekniker i Rosenbergs nye studie, Rosenberg-studiet, hvor han kom til at sætte sit præg på lyden på en lang række af periodens danske pladeudgivelser. Blandt disse kan nævnes en række plader med blandt mange andre Gasolin', Sebastian, Gnags, Røde Mor og den grønlandske rockgruppe Sume. Hansson blev i disse år især fremhævet for sin tålmodighed og for sit fokus på mindre fremtrædende instrumenter som f.eks. bas og trommer.

I 1976 startede han Sweet Silence Studios, som i de følgende år overtog rollen som det førende pladestudie indenfor indspilningen af dansk rock. I 1980 blev hans medhjælper Flemming Rasmussen medejer af studiet.. Hansson var i 1978 desuden med til at starte pladeselskabet Ama'r Records sammen med Peter Ingemann samt Karsten Sommer, tidligere producer på Demos. Ama'r Records lukkede i midten af 80'erne.

Freddy Hansson forlod Sweet Silence i slutningen af 90'erne, hvorefter Flemming Rasmussen førte det videre alene, indtil det lukkede i 2008. Hansson har efterfølgende bl.a. arbejdet med webdesign i sit firma SweetSoft.

Noter

Litteratur

  • Bille, Torben (red. 2002): Dansk Rock Leksikon. København: Politikens Forlag
  • Ellegaard, Lasse (1975): Dansk rockmusik. København: Informations Forlag
  • Højberg, Hanne (2008):. "Sweet Silence Studios lukker og slukker". dinby.dk. Hentet 26. februar 2012. 

Eksterne henvisninger

  • Hjemmeside for SweetSoft. Sitet indeholder desuden forskellige publikationer om Freddy Hanssons virke som tekniker og producer.
Autoritetsdata
Autoritetsdata
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.discogs.com/Gasolin-Gasolin-2/release/1974408
http://www.discogs.com/Sebastian-Bl%C3%B8d-Lykke/release/1569077
http://www.gnags.dk/Udgivelser/Albums/CD/Cdsider/Paavej.htm
http://www.discogs.com/Sume-Sumut/release/3134903
http://fwrproduction.com/FWR_Produktion/About_me.html
http://www.sweetsoft.dk/sweetsoft.htm
http://www.roedemor.dk/
http://dinby.dk/koebenhavn-s/sweet-silence-studios-lukker-og-slukker?minby=koebenhavn-k#minby:koebenhavn-k
http://www.sweetsoft.dk/
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes