Quantcast
FXM
11 views this week
Franz Xaver Mathias

Franz Xaver Mathias

The basics
Quick Facts
Gender male
The details
Biography

Franz Xaver Mathias (Dinsheim (Baixa Alsàcia) 16 de juliol de 1871 - ? , 12 de febrer de 1939) fou un sacerdot, organista, professor de música i compositor alemany.

El 1897 s'ordenà de sacerdot, i l'any següent fou nomenat organista de la catedral d'Estrasburg, continuant, no obstant, els seus estudis en la universitat fins rebre el 1901 el grau de doctor en filosofia. El 1907 fou nomenat professor de música religiosa de la Facultat catòlica de la universitat d'Estrasburg, i el 1908 rector del seminari de la mateixa ciutat.

S'ocupà molt especialment de l'acompanyament del cant pla, i des de 1907 fou l'únic redactor de la revista musical Câcilia. Se li deu: Die Tonarien (1903); Der Strassburger Chronist Könighofen als Chroalist. Orgelbegleitung zu deu Strassburger liturgischen Mess-Vesper-und Segeus_Gesangen, Die Choralbegleitung (1905), Modulationsbuch f. Organisten, i Musikhistorische Vortrâge.

Com a compositor de música religiosa és conegut per una col·lecció de cants llatins a tres veus, amb acompanyament d'orgue, cants alemanys, una Missa per a dues veus i orgue, preludis per a orgue i variacions sobre l'Stabat Mater.

Bibliografia

  • Enciclopèdia Espasa. Volum núm. 33, pàg. 970 (ISBN 84-239-4533-2)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes