Quantcast
peoplepill id: francis-van-broekhuizen
FVB
2 views today
5 views this week
Francis van Broekhuizen

Francis van Broekhuizen

Dutch opera singer
Francis van Broekhuizen
The basics

Quick Facts

Intro Dutch opera singer
Is Singer Opera singer
From Netherlands
Type Music
Gender female
Birth 28 June 1975
Age 45 years
Star sign Cancer
Genre:
Opera
Peoplepill ID francis-van-broekhuizen
The details (from wikipedia)

Biography


Johanna Francisca Maria (Francis) van Broekhuizen (Den Haag, 28 juni 1975) is een Nederlandse operazangeres en comédienne.

Na een opleiding maatschappelijk werk aan de Haagse Hogeschool begon zij aan een studie zang (klassiek en opera) aan het Amsterdams Conservatorium. In 2004 studeerde zij cum laude af. In datzelfde jaar was zij finaliste bij het Cristina Deutekom Concours te Enschede. De sopraan Maria Callas was voor haar een belangrijke inspiratiebron ("Ik ben door Callas gaan zingen.").

Als dramatische sopraan heeft zij vele rollen gezongen bij Nederlandse operagezelschappen. In 2018 zong zij de titelrol in Tosca van Puccini bij Weekendopera Utrecht onder leiding van Jan van Maanen. Ook trad zij op bij de De Nationale Opera in een bijrol in de opera Jenufa van Janáček. In 2019 zingt zij bij Opera Zuid in de operette Fantasio van Offenbach en in Il Tabarro bij Opera Spanga.

Zij verzorgt ook recitals en muziektheatervoorstellingen, zoals het programma Dolle Diva. Daarin wisselt zij liederen af met conferences. Haar theateroptredens worden vaak begeleid door de pianist Gregor Bak en in 2019 reizen zij rond met het theaterconcert Bij twijfel hard zingen.

Van Broekhuizen is op televisie met regelmaat te zien in de dirigeerwedstrijd Maestro. Met Nick Schilder zong zij het duet Vivo per lei. Sinds 2019 is van Broekhuizen te zien als een van de 100-koppige jury in het RTL 4-programma All Together Now. Tevens was Broekhuizen in 2019 als panellid te zien in de speciale aflevering van Ranking the Stars dat binnen de oudejaarsaflevering van het programma Paul pakt uit! werd uitgezonden. Op radio presenteert Van Broekhuizen in het programma De Ochtend van 4 wekelijks op maandag de rubriek Aria varia.

Van Broekhuizen is ambassadrice van Pride Amsterdam.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 05 May 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.francisvanbroekhuizen.nl/index2/Biografie.html
https://youtu.be/2pOM4LNiqa0
https://www.youtube.com/watch?v=87-zi750Z2k
https://www.francisvanbroekhuizen.nl/
https://www.imdb.com/name/nm5157836/
https://www.ad.nl/den-haag/sopraan-francis-van-broekhuizen-dolle-anti-diva-en-ambassadeur-pride~a6a431bf/?
https://www.operamagazine.nl/binnenkort/49465/van-broekhuizen-toert-bij-twijfel-hard-zingen/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes