Quantcast
peoplepill id: francesco-nigetti-1
FN
1 views today
1 views this week
Francesco Nigetti

Francesco Nigetti

Francesco Nigetti
The basics

Quick Facts

Was Musician Organist Musicologist Composer
From Italy
Type Academia Music
Gender male
Birth 26 April 1603, Florence, Kingdom of Italy
Death 14 February 1681, Florence, Kingdom of Italy (aged 77 years)
Star sign Taurus
The details (from wikipedia)

Biography

Francesco Nigetti (Florència, 26 d'abril, 1603 - idem. 14 de febrer, 1681) fou un organista, musicòleg i compositor toscà.

Fou alumne de Marco da Gagliano i després, aprofitant l'estada a la capital de la Toscana de Girolamo Frescobaldi. Després d'actuar com a organista i mestre de capella de la catedral de Prato (1629), guanyà el concurs convocat per a cobrir el lloc de primer organista de la catedral de Florència (1646). Gaudí fama d'excel·lent executant i d'home d'una gran erudició, més pel seu caràcter melangiós i introvertit preferí guanyar-se la vida com a caixer, mantenint el seu interès per la música a nivell de <noble fruïció>.

El que resta de la seva obra és molt poc (tres composicions a una, dues i tres veus amb baix continu), i malgrat tot, Nigetti pot ser considerat com a pioner de la renovació de l'escola organística florentina. Durant més de trenta anys es dedicà al perfeccionament d'un cèmbal onicord de cinc teclats, capaç, distingir els sostinguts dels bemolls, de reproduir els tres generes de la música grega.

Bibliografia

  • Edita SARPE, Gran Enciclopedia de la Música Clásica, vol. III, pàg. 629. (ISBN 84-7291-227-2)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 31 Dec 2019. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.treccani.it/enciclopedia/francesco-nigetti_(Dizionario-Biografico)/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes