Quantcast
peoplepill id: floyd-mcclung
FM
1 views today
1 views this week
Floyd McClung

Floyd McClung

American author
Floyd McClung
The basics

Quick Facts

Intro American author
Is Writer Author Non-fiction writer
From United States of America
Type Literature
Gender male
Birth 3 August 1945
Age 76 years
The details (from wikipedia)

Biography

Floyd McClung (3 augustus 1945) is een Amerikaans schrijver, voorganger en zendeling. Hij is jarenlang een van de toonaangevende leiders van de zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht geweest.

McClung studeerde in 1967 af aan het Southern California College. Floyd en Sally McClung sloten zich, na hun huwelijk in 1967, aan bij de organisatie Jeugd met een Opdracht (JmeO). Nadat hij enkele jaren met zijn gezin in Afghanistan had gewoond en daar zending had bedreven onder westerse hippies, kwam hij in 1973 in Nederland. Daar was McClung lange tijd het gezicht van de Nederlandse tak van JmeO als nationaal directeur en visionair leider. Hij leidde van 1973 tot 1975 het werk op De Ark: twee aangekochte boten die achter het Centraal Station lagen. JmeO gebruikte deze boten als basis om onder de hippies in Amsterdam te evangeliseren en (drugs)verslaafden te helpen.

Toen voormalig Lepracentrum Heidebeek als centrum voor training werd aangekocht, verhuisden zij naar Heerde. In de jaren 80 gingen ze terug naar Amsterdam om het werk daar een nieuwe impuls te geven onder de naam Urban Missions. McClung was een bekend spreker binnen christelijk Nederland en later wereldwijd. Ook schreef hij een twaalftal boeken. De bekendste zijn Het Vaderhart van God en Werken voor God bij de duivel op de stoep.

Van 1985 tot 1992 was McClung internationaal directeur van Jeugd met een Opdracht. Samen met zijn vrouw Sally werkte hij onder andere in India, Nepal, Spanje, Frankrijk, Engeland, Nieuw-Zeeland en Canada. In 1994 richtte McClung de organisatie All Nations op, een organisatie die zich richt op het toerusten van christenen om kerken te stichten op universiteitscampussen en onder de armen.

Op 1 januari 2000 werd hij voorganger van de Metro Christian Fellowship in Kansas. McClung woont en werkt met zijn vrouw voor de organisatie All Nations in Kaapstad. McClung is vader van twee kinderen.

In februari 2016 werd McClung getroffen door een ernstige bacteriƫle infectie, complicaties en een herseninfarct, waarvan later ook weer herstel optrad.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes