Quantcast
peoplepill id: flemming-borby
FB
1 views today
1 views this week
Flemming Borby

Flemming Borby Danish composer

Danish composer
Flemming Borby
The basics

Quick Facts

Intro Danish composer
Is Musician Composer
From Denmark
Type Music
Gender male
The details

Biography

Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!

Flemming Borby er en dansk musiker og sangskriver/komponist fra Fyn, Danmark. Som sangskriver er han inspireret af de store klassiske sangskrivere såsom Burt Bacharach og Scott Walker.

Siden 2004 er Flemming Borby bosat i Berlin, Tyskland.

1980'erne

Startede som aktiv musiker i Københavns "Nyrock"-miljø i 1980'erne i bands (udvalgte) som Living Sign, The Fence (med bl.a. Søren Nørregaard fra Janes Rejoice), Poets of The Signature (senere The Poets) og Alter Ego.

Dannede i 1989 projektet Sport Art med bl.a. Thierry Geoffroy, og gruppen var hovedperformance på Roskilde Festival 1990.

1990'erne

Kom i starten af 1990'erne med i indie-gruppen Greene og udgav med Greene 3 albums inden opløsningen i 1998. Spillede med Greene på Roskilde Festivalen i 1993 og 1996. Påbegyndte og afsluttede uddanelsen som AM'er på det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Skrev i perioden desuden musik til filmene Secession af Jesper Fabricius og Cirklen af Laurits Munch-Petersen

siden 2000

Dannede i 2000 eget orkester Labrador. Har med Labrador udgivet 4 albums og én EP.

Om albummene:

Goodbye Susanne 2002

indspillet i kbh, teknisk assisteret af Troels Bech. Musikere: Marco Andreis Louise Fuhr John Strandskov Anders Kisling Tav Klitgaard Sara Futtrup

indeholder singlen "In A Blue Balloon" som var "Ugens Uundgåelige" på DR, P3 i 2001.

Albummet udkom i DK og Japan


Instamatic Lovelife 2004

indpillet i kbh i Media Sound, teknisk assisteret af Troels Bech.

Musikere: Marco Andreis John Strandskov Joakim Harder Tav Klitgaard Sara Futtrup indeholder singlen "Why Does Nobody Listen" Albummet udkom i DK, Japan og Tyskland


Caleidoscope Aeroplane 2008

Indspillet i Havanna på Cuba.

Musikere: Rodney Barretto Ricardo Alvarez Alex Abreu Yasser Pino Mick Cordero

indeholder singlen "Its A Miracle" Udkom i DK og Tyskland

Talk Of This Town (EP) 2010

Indspillet i Berlin.

Produceret af Martin Wenk fra orkestret Calexico.

Musikere: Daniel Grinstead Katy Mathies Tom Krimi Martin Wenk Nikko Weidemann

albummet udkom i DK og Tyskland


This Time 2011

indspillet i Berlin. Produceret af Johnny Stage

Musikere: Daniel Grinstead Katy Mathies Tom Krimi Michell Fustmann Alex Bayer

udkom i DK og Tyskland

Har med Labrador spillet koncerter i DK, Tyskland, Frankrig, UK, USA og Japan.


I 2011 startede Flemming Borby projektet Montblanc med den tyske sangerinde Elke Brauweiler.

Diskografi

1984:Livng Sign “As Time Goes BY” Single – Garland001

1984:The Poets “The Poets of the Signature” EP Sam 04

1985:The Fence “Remember Be Scared” Single – Polydor

1987:The Poets “The Trapper Song bw. Red Jacketed & Blue” Replay Recs. RES4101

1992:Greene: "Teenage Museum" lp & cd-album, Cloudland

1993:Greene: "Can´t Find Myself" flexi-disc, Tidsskriftet Sound Affects

1993:Greene: "The Model" cd-ep, Cloudland

1994:Greene: "Lovers Lingo" cd-album, Cloudland

1995:Greene: "Sct. Emetri" på compilation-cd "Fifidong – Gasolin Tribute", Sony

1996:Greene: "Minor Sun" cd-album, Cloudland

2001: Labrador Single “In a Blue Balloon” , Divine Records

2002:Labrador “Goodbye Susanne” CD-album, Divine Records, Rosemary Records

2002:Labrador CD-compilation “Hanging By a Moment” . Universal Music

2003:Labrador CD-compilation “Daft, wild. sparkling, strawberry soda”.

2004:Labrador “Instamatic Lovelife” CD-album, Divine Records, Rosemary Records, 2004:Labrador CD COMPILATION “PopRenaissance” Excellent Records, Japan

2007:Labrador CD-compilation “Sunday In Bed” Clubstar,Germany

2008: Labrador CD-compilation “Series Two Records” USA

2008: Labrador CD-compialtion “Sunday in Bed ll” Clubstar, Germany

2008:Labrador “Caleidoscope Aeroplane” CD-album, Divine Records, DK

2010: Labrador “Talk Of This Town” EP, Divine Records

2011: Labrador "This Time" CD-album, Divine Records

2012: Montblanc "April Come Down" EP, Divine Records

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.discogs.com/Poets-Of-The-Signature-Poets-Of-The-Signature/release/1243523
https://www.youtube.com/watch?v=CGZrb_6aUMI
https://www.youtube.com/watch?v=_tdtnxY6ZD4
https://www.youtube.com/watch?v=WPaMAEBNWO8&feature=relmfu
https://www.youtube.com/watch?v=0Tuucqf2-i0&feature=relmfu
http://montblanc.bandcamp.com/
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes