Quantcast
peoplepill id: femke-van-dusschoten
FVD
1 views today
1 views this week
Femke van Dusschoten
Dutch softball player

Femke van Dusschoten

Femke van Dusschoten
The basics

Quick Facts

Intro Dutch softball player
Is Athlete Softball player
From Netherlands
Field Sports
Gender female
Birth 10 October 1986, Haarlem, County of Holland, Holy Roman Empire, Netherlands
Age 35 years
Star sign Libra
The details (from wikipedia)

Biography

Femke van Dusschoten (Haarlem, 6 oktober 1986) is een Nederlandse softbalster, die drie jaar lang tevens uitkwam als international voor het Nederlandse damessoftbalteam.

Sportloopbaan

Van Dusschoten, een rechtshandige pitcher die links slaat, begon met softbal bij Kinheim waar ze van 1997 tot en met 2003 uitkwam. Hierna speelde ze in de hoofdklasse tussen 2006 en 2008 in Nederland bij Onze Gezellen in Haarlem. In het voorjaar van 2008 speelde ze tevens in het collegeteam van het Northwest Florida State College in Niceville. In de seizoenen 2009 en 2010 kwam ze uit voor de hoofdmacht van Terrasvogels en voor het eerst ook in het het Nederlands damessoftbalteam. Van 2011 tot en met 2013 kwam ze uit voor Alcmaria Victrix, waarmee ze in 2012 het Nederlandse clubkampioenschap behaalde. In 2012 zat ze bij de selectie van het Nederlandse Softbalteam, dat in Canada zesde werd. In 2013 kwam ze uit voor het Italiaanse La Loggia, waarmee ze de Italiaanse landstitel behaalde. In 2014 kwam ze weer uit voor de Terrasvogels. In 2014 nam ze met het Nederlandse team deel aan het Wereldkampioenschap, waarbij Nederland zesde werd. Daarna beƫindigde ze haar loopbaan als international. In 2015 speelde ze weer voor La Loggia in Italiƫ. Femke was in 2016 Pitching coach op het WK bij het Franse Nationale Team

Persoonlijk

Van Dusschoten volgde na het behalen van haar vmbo-diploma de kappersopleiding, en heeft een eigen kapperszaak in haar woonplaats Haarlem.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 18 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Femke van Dusschoten

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes