Quantcast
peoplepill id: farshad-kholghi
FK
1 views today
1 views this week
Farshad Kholghi

Farshad Kholghi

Danish actor
Farshad Kholghi
The basics

Quick Facts

Intro Danish actor
Is Actor
From Denmark
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 17 May 1971
Age 50 years
The details (from wikipedia)

Biography

Farshad Kholghi (født 17. maj 1971 i Iran) er en dansk-iransk debattør, skuespiller og foredragsholder. Han flygtede i 1984 da han var 13 år, sammen med sin bahaifamilie fra Iran til Danmark. Noget han ofte på TV og i skrevne artikler gør opmærksom på. I Danmark er han en meget benyttet foredragsholder og er kendt for de humoristiske og inspirerende fortællinger. Farshad Kholghi har medvirket i flere teaterstykker, revyer og shows og er fast medlem af comedy-gruppen "Pejseshowet". I 2015 debuterede han i selskab med Gordon Kennedy, Joachim Knop og Mikkel Schrøder Uldal med et nyt musikalsk comedy-show "Den nøgne sandhed" om mænd over 40, parforhold, sex og inkontinens. Derudover har han blandt andet medvirket i en række kendte film som for eksempel Nordkraft og Pizza King og i tv-satireprogrammer som OPS og Yallahrup Færgeby.

Farshad Kholghi har med artikler i blandt andet metroXpress og Berlingske Tidende deltaget i den offentlige debat om især islam og integration. Han har skrevet bogen "Verden er ét land" (2007), som handler om opvæksten i Iran, flugten til Danmark og hans egne oplevelser omkring integration i et nyt land. Han har også skrevet den tragikomiske faktionsbog "Tre gange dagligt mod depression" (2011), om kærlighed, sex og angst. Farshad skrev i flere år indlæg i Jyllands-Posten, den såkaldte "Stikpillen", hvor han skrev en satirisk, provokerende kort tekst med aktuelle samfundsrelevante vendepunkter.

Noter

Se også

  • The Loyal Shakespeare Company

Kilder og henvisninger

Skuespiller Stub
Denne skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Farshad Kholghi kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes