Quantcast
Evgény Yevgényevich Bóbryshev: Russian motocross rider (1987-) | Biography, Facts, Information, Career, Wiki, Life
peoplepill id: evgeny-yevgenyevich-bobryshev
EYB
1 views today
1 views this week
Evgény Yevgényevich Bóbryshev
Russian motocross rider

Evgény Yevgényevich Bóbryshev

Evgény Yevgényevich Bóbryshev
The basics

Quick Facts

Intro Russian motocross rider
Is Motocross rider
From Russia
Field Sports
Gender male
Birth 13 November 1987, Kondrovo, Russia
Age 35 years
Star sign Scorpio
The details (from wikipedia)

Biography

Jevgeni Bobrysjev (Kondrovo, Oblast Kaloega, 13 november 1987) is een Russisch motorcrosser.

Carrière

Bobrysjev maakte zijn debuut in het Wereldkampioenschap motorcross MX2 in 2005, met Yamaha. In 2005 en 2006 werd hij achttiende en twaalfde in het Europees Kampioenschap MX2. In 2007 werd hij Russisch Kampioen MX2.

Vanaf 2008 reed Bobrysjev voltijds het Wereldkampioenschap MX2. Hij eindigde als vierentwintigste. In 2009 ging het iets beter, maar Bobrysjev bleef te onregelmatig en werd twintigste in de eindstand.

In 2010 maakte Bobrysjev de overstap naar de MX1-klasse en ging voor Honda rijden. Het werd al snel duidelijk dat de zwaardere motor hem beter lag. Hij scoorde regelmatig, maar moest de laatste drie wedstrijden missen door een blessure. Hij werd tiende in de eindstand. Het seizoen 2011 was regelmatiger en Bobrysjev wist vijf keer op het podium te eindigen en zijn eerste en tot nog toe laatste Grand Prix uit zijn carrière te winnen. Bobrysjev werd vierde in het kampioenschap. In 2012 verliep alles vrij moeizaam, en Bobrysjev haalde geen enkele keer het podium. Een negende plaats in het kampioenschap was het hoogst haalbare. In 2013 behaalde Bobrysjev vier podiumplaatsen, maar miste ook enkele wedstrijden door een blessure. Ditmaal werd hij achtste. Het seizoen 2014 werd maar half afgewerkt, opnieuw door blessureleed. Bobrysjev behaalde geen podia en werd veertiende in het eindklassement. Ook in 2015 komt Bobrysjev nog steeds uit voor Honda. Voor het eerst sinds lang wist hij het ganse seizoen blessurevrij te blijven. Hij stond vier keer op het podium en werd derde in de eindstand.

Bobrysjev was ook al enkele keren lid van de Russische ploeg voor de Motorcross der Naties.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 09 May 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Evgény Yevgényevich Bóbryshev

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes