Quantcast
ES
Hungary
22 views this week
Eugen Szenkar

Eugen Szenkar

Hungarian conductor
The basics
Quick Facts
Intro Hungarian conductor
Countries Hungary
Occupations Conductor
Gender male
Birth 9 April 1891 (Budapest, Central Hungary, Hungary)
Death 28 March 1977 (Düsseldorf, Düsseldorf Government Region, North Rhine-Westphalia, Germany)
The details
Biography

Eugen Szenkar (Budapest, Hongria, 9 d'abril de 1891 - Düsseldorf, Alemanya, 28 de març de 1977) fou un director d'orquestra i compositor hongarès.

Com a director d'orquestra va actuar en els principals teatres d'òpera del seu país i d'Alemanya. Posteriorment el seu nom agafà anomenada, fora del seu país i d'Alemanya, havent-se afirmat, sobretot, com a excel·lent director d'orquestra. Com a director del Teatre Municipal de Colònia va aconseguir brillants èxits en les seves actuacions de l'Estranger, principalment en els seus concerts en el Teatro Colón, de Buenos Aires, i en els del Palacio de la Música de Madrid i en Gran Teatre del Liceu de Barcelona (1928 i 1929). A ell se li deu, deia un dels seus crítics madrilenys, que les danses de Hindemith, oïdes per primera vegada, no fossin discutides, com altres obres, La Valse, de Ravel, per exemple, malgrat de fer-se populars després.

Entre les obres en què més va destacar hi figuren les de Wagner, Brahms, Schönberg, Halffter, etc...

La seva estima per la música espanyola, el portà a organitzar a Colònia un concert integrat exclusivament per obres de Falla.

Les seves obres de compositor són:

  • una obertura per a orquestra;
  • una Suite per a gran orquestra;
  • un quartet per a instruments d'arc;
  • una sonata per a piano i diversos lieder.

Bibliografia

  • Enciclopèdia Espasa Apèndix núm. 9, pàg. 1582 (ISBN 84-239-4579-0)
  • Enciclopèdia Espasa Volum núm. 58, pàg. 1268 (ISBN 84-239-4558-8)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes