Quantcast
peoplepill id: erno-mueller
EM
1 views today
1 views this week
Erno Müller

Erno Müller Danish actor

Danish actor
Erno Müller
The basics

Quick Facts

Intro Danish actor
Was Actor Film actor Voice actor
From Denmark
Type Film, Television, Stage and Radio
Gender male
Birth 25 April 1917, Aarhus, Denmark
Death 26 July 2005 (aged 88 years)
Star sign TaurusTaurus
The details

Biography

Erno Carl Müller (25. april 1917 i Aarhus – 26. juli 2005) var en dansk skuespiller.

Han fik ikke gennemført en egentlig skuespilleruddannelse, men fik sin debut i 1938 på Vennelyst Teater i Århus.

Fra 1945-1963 var han engageret på Odense Teater.

Frem til 1979 var han i flere perioder ansat på Århus Teater. Herefter begyndte han sin ansættelse på Det kongelige Teater, hvor han fik flere betydningsfulde roller.

Udvalgt filmografi

  • Een blandt mange – 1961
  • Hvad med os? – 1963
  • Nyt legetøj – 1977
  • Brødrene Løvehjerte – 1978
  • Mig og Charly – 1978
  • Kundskabens træ – 1981
  • Felix – 1982
  • De uanstændige – 1983
  • Min farmors hus – 1984
  • Europa – 1991
  • Idioterne – 1998

Tv-serier

  • Landsbyen – 1991
  • Bryggeren – 1996
  • Charlot og Charlotte – 1996

Eksterne henvisninger

Stub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artiklen om skuespilleren Erno Müller kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.
Autoritetsdata
Autoritetsdata
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/2372
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=281
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=12503
http://www.scope.dk/person.php?id=17419
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=person&itemid=92073
https://danskefilmstemmer.dk/Person.php?pid=2660
https://gravsted.dk/person.php?navn=ernomuller
https://www.worldcat.org/identities/containsVIAFID/311651956
https://viaf.org/viaf/311651956
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes