Quantcast
peoplepill id: ernesto-burgio
EB
1 views today
1 views this week
Ernesto Burgio

Ernesto Burgio Italian physician

Italian physician
The basics
Quick Facts
Intro Italian physician
Is Physician
From Italy
Type Healthcare
Gender male
Birth 27 March 1953, Palermo, Italy
Age: 67 years
Star sign AriesAries
The details
Biography

Ernesto Burgio (født 27. mars 1953 i Palermo) er en italiensk lege og forsker. Han tok medisinsk utdannelse ved Universitetet i Pavia, og tok senere spesialisering innen pediatri ved Universitetet i Firenze

Han sitter i den vitenskapelige komitéen hos European Cancer and Environment Research Institute (ECERI) sammen med blant andre Luc Montagnier, samt i International Society of Doctors for Environment (ISDE).

Burgio er kritisk til de offisielle grenseverdiene for elektromagnetisk stråling fra mobiltelefoner og trådløse nettverk. Han har forsøkt å knytte økningen i antall autismediagnoser til slik stråling i tillegg til sprøytemidler i landbruket. I 2017 fikk han publisert en kommentarartikkel i tidsskriftet Child Development sammen med amerikanske Cindy Sage. I artikkelen pekes det på elektromagnetiske felt som en årsak til autisme og hyperaktivitet. Artikkelen har fått kritikk for å fremme pseudovitenskap og for ikke å ha oppgitt interessekonflikter. De to britiske forskerne David R. Grimes og Doroty V. M. Bishop gikk i en artikkel ut med kritikk av tidsskriftets redaktør for å ha trykket artikkelen, og beskrev publiseringen som et eksempel på utfordringen ved å skille mellom god og dårlig forskning.

I 2010 holdt Burgio et foredrag i regi av organisasjonen European Network of Scientists for Social and Environmental Responsibility (ENSSER) hvor han kritiserte Verdens helseorganisasjon for håndteringen av svineinfluensaepidemien i 2009. Han hevdet også at det ikke forelå vitenskapelig dokumentasjon på at influensavaksiner hadde noen preventiv effekt.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 06 Jan 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://eceri-institute.org/en/eceri-scientific-board_24.html
http://www.isde.org/Appeal_glyphosate_IARC.pdf
https://www.donnamoderna.com/news/societa/smartphone-rischi-cancro-salute
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28504324
https://www.abc.es/ciencia/abci-estudio-dice-antenas-peligrosas-y-otro-no-cual-creo-201902131012_noticia.html
https://www.buzzfeed.com/tomchivers/a-study-claiming-wifi-is-linked-to-autism-has-been-accused
https://peerj.com/preprints/3355.pdf
https://ensser.org/wp-content/uploads/2017/09/BurgioApril2010.compressed.pdf
https://viaf.org/viaf/171474174
http://isni.org/0000000120526534
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes