Quantcast
peoplepill id: erika-van-tielen
EVT
2 views today
9 views this week
Erika Van Tielen

Erika Van Tielen

Belgian female tv-host
Erika Van Tielen
The basics

Quick Facts

Intro Belgian female tv-host
Is Television presenter
From Belgium
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 17 September 1983, Borgerhout, Antwerp, Arrondissement of Antwerp, Antwerp
Age 38 years
The details (from wikipedia)

Biography

Erika Van Tielen (Borgerhout, 17 september 1983) is een Vlaamse actrice en presentatrice.

Biografie

Vanaf haar 14de tot haar 19de levensjaar deed Van Tielen geregeld modellenwerk en was ze te zien in een aantal reclamespots. In 2003 werd ze opgepikt als wrapster (omroeper) op de openbare jongerenzender Ketnet, een job die ze combineerde met haar studies Communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze bleef er een drietal jaar aan de slag en presenteerde er binnen die periode ook een aantal programma's, waaronder Hij komt, hij komt ... De intrede van de Sint. Ze fungeerde er ook tijdlang als zangeres van de Ketnetband.

Midden 2006 stapte Van Tielen over naar de Vlaamse Televisie Maatschappij, waar ze omroepster werd van het allereerste digitale themakanaal dat in Vlaanderen werd opgericht: VTMzomer. Ze kreeg nadien dezelfde functie bij de opvolger VTMkerst om uiteindelijk ook omroepster te worden van de commerciële hoofdzender VTM. Tegelijk was ze binnen het netwerk ook elk weekend te horen op radiozender Q-music.

In augustus 2008 keerde Van Tielen terug naar de openbare omroep VRT, ditmaal als presentatrice bij radiozender Studio Brussel. Ze werd er ook een van de vaste televisiereporters voor het Eén-reismagazine Vlaanderen Vakantieland en nam in 2009 een tijdje de presentatie ervan over toen Saartje Vandendriessche met zwangerschapsverlof was. Voorts was ze er in het seizoen 2009-2010 kandidate in het populaire quizprogramma De Slimste Mens ter Wereld.

Eind mei 2013 verliet Van Tielen op eigen initiatief de VRT, om vanaf dat najaar tijdlang te gaan presenteren op de televisiezender JUST. In 2015 werd ze nieuwsanker voor de regionale televisiezender RTV, een job die ze anno 2017 nog steeds vervult.

Sinds december 2016 vertolkt Van Tielen als Amélie De Wulf een vaste rol in de VTM-soap Familie. Eerder was ze al te zien in de langspeelfilms Frits & Freddy en Zot van A. en in een terugkerende gastrol in de misdaadserie Crimi Clowns.

Persoonlijk

Van Tielen is moeder van twee zonen, geboren in 2011 en 2014. Haar zus Heidi Van Tielen is tevens een bekende Vlaamse radio- en televisiepresentatrice.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes