Quantcast
EU
5 views this week
Emil Urch

Emil Urch

voetbaltrainer
The basics
Quick Facts
Intro voetbaltrainer
Occupations Association football manager
Gender male
Birth July 18, 1911
Death June 24, 1980
The details
Biography

Emil Urch (Pula, 18. srpnja 1911. - Zagreb, 24. lipnja 1980.), hrvatski reprezentativni nogometni vratar i trener.

Igračka karijera

Branio je u klubovima ZŠK Viktorija, NK Uskok Zagreb, HŠK Građanski, s kojim je 1937. i 1940. osvajao državna prvenstva. Nakon raspuštanja Građanskog 1945. prelazi u NK Dinamo zajedno s većinom suigrača. Igračku karijeru završava u Jaski, gdje ujedno nastavlja s radom u nogometu kao trener.

Reprezentativna karijera

Dva je puta branio za hrvatsku reprezentaciju 1942. godine. U prvom nastupu, protiv Italije na gostovanju u Genovi, primio je četiri pogotka u najvećem porazu u povijesti hrvatske reprezentacije (0:4), ali je u drugom nastupu sačuvao mrežu u velikoj pobjedi protiv Bugarske u Zagrebu (6:0)

17 puta branio je za reprezentacije Zagrebačkog nogometnog podsaveza.

Kao svojevrsni kuriozitet stoji činjenica da nikada nije nastupio za jugoslavensku reprezentaciju, iako je čak 17 puta bio na klupi, kao pričuva Franji Glaseru.


The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes