Quantcast
peoplepill id: emil-thorup
ET
1 views today
1 views this week
Emil Thorup

Emil Thorup Danish actor

Danish actor
Emil Thorup
The basics

Quick Facts

Intro Danish actor
Is Actor Voice actor
From Denmark
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 5 September 1983
Age: 36 years
Star sign VirgoVirgo
The details

Biography

Emil Nyløkke Thorup (født 5. september 1983) er en dansk radio- og tv-vært. Han har ingen uddannelse.

Karriere

I 2003 deltog han i sangkonkurrencen Popstars.

I 2009 var han med i talkshowet ALOHA! med Casper Christensen som vært, hvor han agerede bartender. Han var bl.a. vært på DR MAMAs program Sexministeriet og det danske Dansk Melodi Grand Prix 2012, der blev afholdt i Gigantium, Aalborg, den 21. januar 2012.

Emil Thorup er derudover ambassadør for Fairtrade/Max Havelaar-sagen i Danmark. I 2012 var han i Indien sammen med Fairtrade Mærket Danmark, hvor han besøgte Fairtrade ris – og bomuldskooperativer. Samme år udgav han også bogen Stil med Emil, om tøjstil, hvordan man skal klæde og opføre sig som mand for at tiltrække kvinder.

Thorup medvirker også på Thomas Holms sang "Knep Smerten Væk" fra 2011 og i musikvideoen til "Stjerne & Hvid Lys" med Simon Talbot, Clemens og Rasmus Nøhr, der blev produceret til Zulu Awards 2014. Emil Thorup var også vært på X-Factor's "om bag scenen" program; Xtra-factor fra 2013.

I 2014 lagde han stemme til Grønne Lygte i animationsfilmen LEGO Filmen.

I 2016 blev Emil Thorup arkitekt og møbeldesigner og designer møblerne for sin egen møbelvirksomhed Handwärk.

I 2018 deltog Thorup i sæson 15 af Vild med dans, hvor han danserde med Jenna Bagge.

Bibliografi

  • 2012 Stil med Emil Gyldendal. ISBN 9788702134254

Filmografi

  • 1996 Tøsepiger - Jonas
  • 2008 Klovn - Caspers assistent i afsnittet "Surprise Mia"
  • 2009 ALOHA! - bartender
  • 2014 LEGO Filmen (stemme)

Referencer

Eksterne henvisninger

Autoritetsdata
Autoritetsdata
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.b.dk/personlig-udvikling/emil-thorup-multitalent-under-konstruktion
http://www.bt.dk/kendte/aloha-emils-kendte-fortid
http://samvirke.dk/sundhed/artikler/emil-thorup-maalet-frihed.html
http://emilthorup.dk/2012/10/med-fairtrade-maerket-i-indien/
http://www.saxo.com/dk/stil-med-emil_emil-thorup_indbundet_9788702134254
http://underholdning.tv2.dk/2018-07-06-emil-thorup-skal-vaere-med-i-vild-med-dans-jeg-er-godt-nok-bekymret-for-det-her
http://emilthorup.dk/
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/211513
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=3449
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes