Quantcast
ED
Belgium
21 views this week
Elke Decruynaere

Elke Decruynaere

Belgisch politica
The basics
Quick Facts
Intro Belgisch politica
Countries Belgium
Occupations Politician
Gender female
Birth June 12, 1981 (Kortrijk)
The details
Biography

Elke Decruynaere (Kortrijk, 12 juni 1981) is een Belgische politica voor Groen.

Biografie

Decruynaere hielp als middelbare scholier mee aan de oprichting van de Vlaamse Scholierenkoepel. Na haar middelbaar studeerde ze Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Gent. Hierna was ze een tijd lang tewerkgesteld in de gehandicaptensector.

Bij de lokale verkiezingen van 8 oktober 2006 werd Decruynaere, vanop de zevende plek op de kieslijst, verkozen. Vanaf 1 januari 2007 zetelt ze in de Gentse Gemeenteraad. In 2009 volgde ze partijgenoot Filip Watteeuw op als fractieleider in de Gentse gemeenteraad. Bij de lokale verkiezingen van 2012 behaalde ze 7518 voorkeursstemmen, en werd herverkozen. Vanaf 1 januari 2013 werd ze in het hier op volgende College Schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd.

Bij de federale verkiezingen 2010 stond ze op de tweede plaats op de Groen lijst voor Oost-Vlaanderen, ze raakte niet verkozen.

Externe link

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes