Quantcast
peoplepill id: elisabeth-edberg
EE
1 views today
1 views this week
Elisabeth Edberg

Elisabeth Edberg

Danish singer and songwriter
Elisabeth Edberg
The basics

Quick Facts

Intro Danish singer and songwriter
Was Singer Songwriter
From Denmark
Type Music
Gender female
Birth 7 October 1947
Death 9 January 2006 (aged 58 years)
Star sign Libra
Instruments:
Voice
Peoplepill ID elisabeth-edberg
The details (from wikipedia)

Biography

Elisabeth Edberg Deveril f. Edberg (7. oktober 1947 i Kolding – 9. januar 2006) var en dansk sangerinde og sangskriver, der blev særligt kendt for sin fortolkning af sangen "Eviva España".

Siden Edberg som 13-årig vandt en amatørkonkurrence på forlystelsesstedet Marienlund i Kolding beskæftigede hun sig med sang. Hun optrådte på flere restauranter i København, og optrådte derefter på amerikanske militærbaser i Tyskland, Holland, Belgien og Italien. Hun kom siden hen til Dyrehavsbakken. I 1970 fik hun sin pladedebut med "Prik, prik, komma, streg", og havde genmem 1970'erne flere hits på dansktoppen. Størst succes fik hun dog i 1973 med sin coverversion af "Eviva España", der er skrevet af Leo Caert med dansk tekst af Viggo Happel. Elisabeth Edberg blev i 1977 medlem af Svend Nicolaisens orkester og havde sideløbende jobs med andre orkestre. I 1990'erne indspillede hun sange med bl.a. dansktoporkestret Asterix. Hun var desuden en flittig sangskriver, og var helt frem til hun døde af kræft i 2006 i gang med sangen "Fremmed i min by", som hun ikke nåede at indspille selv. Susanne Lana fik den ovedraget og hittede med den i 2007.

Hun var gift med pianisten Arly Deveril.

Elisabeth Edberg er begravet på Karlslunde Kirkegård.

Kilder og eksterne henvisninger

Autoritetsdata
Autoritetsdata
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://gravsted.dk/person.php?navn=elisabethedberg
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=12016
//musicbrainz.org/artist/b6df1f65-34a2-4fa2-a871-49bc38829a28
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes