Quantcast
EVA
Belgium
27 views this week
Eliane Van Alboom

Eliane Van Alboom

Belgisch onderwijskundige aan de Universiteit Gent
The basics
Quick Facts
Occupations Scientist
Countries Belgium
Gender female
Birth August 20, 1951
The details
Biography

Eliane Van Alboom (Gent, 20 augustus 1951) is een Belgisch onderwijskundige aan de Universiteit Gent en voormalig voorzitster van het Vermeylenfonds.

Levensloop

In 1990 volgde zij Arseen Major op als ondervoorzitter van het Vermeylenfonds. In 1996 werd ze aangesteld als voorzitter van deze organisatie. In deze hoedanigheid volgde ze Roland Laridon op na diens ontslag wegens gezondheidsproblemen, zelf werd zij in 2001 opgevolgd door Johan Soenen. In de hoedanigheid van (onder-)voorzitster leidde zij de inhoudelijke vernieuwing van de organisatie die omstreeks 1992 werd ingezet. Zo kwam het onder meer tot een striktere aflijning van de drie pijlers (socialistisch, vrijzinnig en Vlaams) en werd de samenstelling van de raad van bestuur hervormd.

Bibliografie

  • De toekomst van de lerarenopleiding: de kristallen bol van de retoriek; Academia Press; 2013 (i.s.m. Ronald Soetaert en Kris Rutten)
Voorganger:
Arseen Major
Ondervoorzitter van het Vermeylenfonds
1990 - 1996
Opvolger:
?
Voorganger:
Roland Laridon
Voorzitter van het Vermeylenfonds
1996 - 2001
Opvolger:
Johan Soenen
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Lists
Eliane Van Alboom is in following lists
View all
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes