Quantcast
peoplepill id: ejler-nyhavn
EN
1 views today
1 views this week
Ejler Nyhavn

Ejler Nyhavn

Danish writer
Ejler Nyhavn
The basics

Quick Facts

Intro Danish writer
Is Writer Poet
From Denmark
Type Literature
Gender male
Birth 1 January 1960
Age 61 years
Star sign Capricorn
Ejler Nyhavn
The details (from wikipedia)

Biography

Ejler Nyhavn (født 1. januar 1960) er en dansk forfatter, hvis virkelige eksistens har givet anledning til visse spekulationer i dele af den danske presse. Spekulationerne skyldes, at Ejler Nyhavn tilsyneladende kun eksisterer i det sociale netværk Facebook.

Ejler Nyhavn voksede angiveligt op på Torinovej i Sundbyøster som den yngste af fire søskende. Faderen ejede et trykkeri, mens moderen var hjemmegående hustru. Ejler Nyhavn gav afkald på sin arv mod i stedet at få et klubværelse stillet til rådighed og blive tildelt en mindre livrente.

Ejler Nyhavn er ifølge hans profil på Facebook uddannet omkring 1988 ved Otto-Friedrich-Universität i Bamberg, i delstaten Bayern i Tyskland.

Blandt offentliggjorte titler kan nævnes, locurimet "Drævende", versnovellen "Duerne flyver højt over byen" (offentliggjort i Politiken), råberemsen "Readymade (af: Karkers synonymordbog, s. 295 (særdeles))" og monorimet "Rimbudding". Desuden har bl.a. "Balladen om et remake på Staden", været offentliggjort i Dagbladet Information.

Af Ejler Nyhavns profil på Facebook fremgår det, at han arbejder på tre manuskripter. Det er essaysamlingen "Synkoperede stolpehuller", novellesamlingen "Sortvredne pattedyr" samt kampskriftet "Vin, virak og Irakvrede".

Man kan få et indblik i Ejler Nyhavns liv, ved at følge med i hans daglige opdateringer af Facebook-funktionen, Status Updates. Flere gange dagligt fortæller Ejler Nyhavn her, hvad han foretager sig. Den 19. december 2007. kunne man f.eks. læse følgende:

Ejler knoglebrændes hvid af en ond decembermåne. 9:56pm
Ejler er på dykkertur til La Rioja. 1:31pm
Ejler er på vej mod bunden af Bordeaux. 9:38am
Ejler tordner mod morgen. 1:45am
Ejler synes, natten er for snæver en legeplads. 12:55am
Ejler brummer og laver bloplyde med læberne, tænker over om han skulle hente smøger. 12:01am

Og den 26. januar 2008, kunne man læse:

Ejler tygger adspredt en karton cigaretter. 9:49pm
Ejler vil skrive et digt, men sætter sig ved klaveret, får lyst til en øl, men tænder en smøg. 4:42pm
Ejler blammer lystigt, skal helt ned og ligge. 1:48am

Ejler Nyhavn har en svaghed for især rødvin, men har også gjort visse erfaringer med euforiserende og bevidsthedsudvidende rusmidler. Via sin profil på Facebook har Ejler Nyhavn opbygget et større netværk bestående af personer fra især det litterære og det intellektuelle miljø.

Den eneste, som menes at have mødt Ejler Nyhavn, er forfatteren Peter Adolphsen, og der spekuleres i, at Ejler Nyhavn skulle være Peter Adolphsens alter ego. Det er dog en antagelse, som endnu ikke er blevet dokumenteret, og den afvises da også af Peter Adolphsen. Men i en radioudsendelse 26. april – 2. maj 2009 på Den anden radio, bekræftes hans eksistens.

Udgivelser

  • "Pattedyr i mørket" Forlaget Ravnerock 2011
  • "De endnu levendes tanker om deres endeligt, eller 101 DØDSDUELLER i digtform" Forlaget Armé, sammen med Tage Aille Borges (forventes udgivet i 2011)
  • "101 litterære postkort – eftersendte replikker" Forlaget Armé, sammen med Tage Aille Borges 2010
  • "Katalognien. En versroman" Samlerens Forlag, sammen med Peter Adolphsen 2009
  • Tegneserieversion af digtet og hexametereposet "Peterejlerseen" i Dagbladet Information (illustreret af Erik Petri og med tekst af Peter Adolphsen og Ejler Nyhavn), 2008
  • Tegneserieversion af versnovellen "Duerne flyver højt over byen" (illustreret af Zven Balslev), Forlaget Aben Maler, 2008
  • "Sofa-ode-strofer", 1983

Kildehenvisninger

Der mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Autoritetsdata
Autoritetsdata
Stub
Denne danske forfatterbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.ejlernyhavn.dk/
http://avisen.dk/er-ejler-nyhavn-230108.aspx
http://www.information.dk/152926
http://www.information.dk/153519
http://www.information.dk/153160
https://www.worldcat.org/identities/containsVIAFID/221611495
https://viaf.org/viaf/221611495
http://id.loc.gov/authorities/names/no2011142637
http://isni.org/0000000375593747
http://www.idref.fr/171558278
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes