Quantcast
peoplepill id: eduard-bocquet
EB
2 views today
2 views this week
Eduard Bocquet

Eduard Bocquet

Spanish violinist
Eduard Bocquet
The basics

Quick Facts

Intro Spanish violinist
Was Musician Violinist
From Spain
Type Music
Gender male
Birth 1907, Barcelona, Barcelonès, Barcelona Province, Spain
Death 13 January 1961 (aged 54 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Eduard Bocquet i Bertran (Barcelona, 1907 - 13 de gener de 1961) fou un violinista català. El mèrit principal de Bocquet consisteix en la labor que desplegà, a base de concerts i enregistraments, orientada al coneixement de la música de cambra dels grans mestres, labor de meritíssima importància a Espanya, si es té en compte l'oblidada que va estar, durant molts anys: No és rar trobar cantants i instrumentistes que assoleixen les seves ànsies de destacar, però és molt menys freqüent fer-se una primera figura a base de servir a l'art per si mateix i amb integritat. Bocquet es distingí per la seva depurada tècnica, so ajustat i perfecta expressió de les obres.

Estudià en la seva ciutat natal, amb Ainaud; i a Brussel·les, amb Onnou, d'on retornà a Barcelona per a perfeccionar els seus estudis amb Casals.

Tocà en el conjunt que, tot just acabada la guerra civil espanyola, es formà en el cafè barceloní Oro del Rhin, amb Toldrà i Trotta. Més tard formà part de l'Agrupació de Música de Cambra de Barcelona, amb diversos membres de l'Orquestra Municipal de Barcelona, en la que també i actuava, des de la seva fundació, en qualitat de primer violí; en realitat, ocupava el cinquè lloc entre aquests, doncs no va voler presentar-se a unes segones oposicions a concertino.

Bibliografia

  • Enciclopèdia Espasa Suplement dels anys 1961-62, pàgs. 145-46 ISBN 84-239-4595-2
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 30 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes